Okej dzięki
Czyli jednak szukać Tamronka .
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś nowe propozycje lub nawiązujące do wyżej wymienionych szkieł to proszę o wypowiedzenie się![]()
Pozdrawiam!
Paweł
Okej dzięki
Czyli jednak szukać Tamronka .
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś nowe propozycje lub nawiązujące do wyżej wymienionych szkieł to proszę o wypowiedzenie się![]()
Pozdrawiam!
Paweł
Witam
Również polecam Tamrona 17-50/2.8. Ponad 2 lata używam tej wersji (bez VR) i jest super. U siebie po zakupie stwierdziłem ff i w ramach gwarancji poszedł do kalibracji ( chyba Fototechnika). Po naprawie ostrzy bardzo dobrze z 30d (2szt.)
Pozdrawiam
Mirek
Pierwszą opcję miałem okazję testować przez miesiąc czasu - dla mnie strasznie głośny - uczucie jakbym stał koło traktora...
2- Bigmy nie biorę bo mój korpus jakoś nigdy nie jest z nimi na "Ty" i zawsze jest ta sama reakcja - zawsze jest upity i widzi mydlane ścieżki...
3 - odpada. Co z tego, że masz na przodzie 17mm skoro f=4? Może i dobrze z powodu landszaftów - ale jednak optyką to on nie grzeszy, a IS to kiepska podróbka.
4- no tutaj masz szeroko ale ciut za wąsko na długim kącie.
Dobrą opcją jest także bigma 18-50/2.8-4 HSM OS. Masz stabilizację i do 25mm 2.8 czyli przydatne może się i okazać. Jednak znowu mój korpus pije za dużo z nią i mydełko wychodzi(
Poszukaj aukcji cichego, ceny masz nieco wyższe, ale... masz abstynenckie obiektywy i w dodatku strasznie ostre!![]()
Może na hasło "Canon-Board" będzie jakiś drobny upust![]()