Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 56 z 87 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Mamy wreszcie pewną różnorodność zamienników LP-E6 z chipem:
    Fotoenergia, Gold Photo, Phottix, Platinium ... Cena ok 85-100 zł a więc nie takie znów tanie.
    Czy ktoś ma już swoje typy w tym zakresie lub szczegolnie któryś odradza?
    Czy pokazują stopień naładowania i ładują się bez problemów z oryginalnej ładowarce?
    Od jakiegoś czasu mam Premium Golda z chipem kupionego w Eltecu za 83 zł.

Trzy baterie tej marki od czterech lat dobrze spisują się u mnie w 350-ce , praktycznie nie różnią się jakością wykonania i wydajnością od orginalnego NB-2LH.

Premium Gold LP-E6 jest gorzej wykonany od orginału , jest od niego zauważalnie lżejszy i już widzę , że wydajnościa mu nie dorównuje ( a pisze na nim 2000mAh ) ...

... z drugiej strony jest 3X tańszy , prawidłowo i stabilnie zasila aparat , chip identycznie jak orginał komunikuje się z 60-ką , obudowa ma take same rozmiary jak orginał , no i ma gwarancję którą da się wyegzekwować.
    Ja jestem jak dotąd z tego zakupu zadowolony.

Niedawno miałem zamiar kupic jeszcze jeden zamiennik , tym razem upatrzyłem sobie Deltę ( oczywiście z chipem ) w Foto-Ivy , ale po rozmowie z nieocenionym Towersem mi przeszło. Okazuje się , że aktualnie nimi nie handlują , bo na ok. 70 sztuk sprzedanych tych akumulatorów 50 do nich wróciło jako uszkodzone.
    Importer tych bubli przyznał , iż w całej partii występują błędy w komunikacji chipa Delty z body. Wygląda to tak , że mimo iż akumulator jest naładowany , to do korpusu przekazuje informację że jest wyczerpany i aparat się wyłącza :-(. Czekają na poprawioną wersję ...

Zakończyło się tak , że kupiłem kolejny orginał ( w Foto-Ivy ).

I jeszcze jedno : orginalne LP-E6 maję teraz nowe zgrzewane opakowanie !
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Domyślnie

Ja tylko dodam ze swojej strony, że jeśli myślicie o dobrym i tanim zamienniku, to zainwestujcie w PHOTTIXY. Kupiłem do swojego 40d. Śmigają aż miło; praktycznie nieodczuwalna jest różnica pomiędzy oryginałem Canona a zamiennikiem tej firmy
    C40d + 400d + 17-55 IS + 50 f1.8 + 85 f1.8 + Falcon 8 mm + 70-200 f4 L 430 EX

Dopiero zaczyna Awatar Bogdan60
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jimmibaton Zobacz posta
    Ja tylko dodam ze swojej strony, że jeśli myślicie o dobrym i tanim zamienniku, to zainwestujcie w PHOTTIXY. Kupiłem do swojego 40d. Śmigają aż miło; praktycznie nieodczuwalna jest różnica pomiędzy oryginałem Canona a zamiennikiem tej firmy
    A pokazuje stan naładowania?
    Co sądzicie o Deltach, też w przystępnej cenie tylko jak z trwałością?:rolleyes:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan60 Zobacz posta
    A pokazuje stan naładowania?
    :rolleyes:
    A jakże
    C40d + 400d + 17-55 IS + 50 f1.8 + 85 f1.8 + Falcon 8 mm + 70-200 f4 L 430 EX

Dopiero zaczyna Awatar Bogdan60
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jimmibaton Zobacz posta
    a jakże
    thx:-d

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg7878 Zobacz posta
    Od jakiegoś czasu mam Premium Golda z chipem kupionego w Eltecu za 83 zł.
    Kupiłem również ten typ. Zobaczymy jak się sprawdzi. Zaczęło się źle bo akumulator ma fabryczną naklejkę - "nie ładować w oryginalnej ładowarce" a więc wygląda, że nie ma chipa. W body jednak podaje % i zlicza klapnięcia migawki. Naładowałem w ładowarce Canona i zobaczymy...
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

Kupilem w zeszlym tygodniu oryginalnego gripa do mojej 5dmkII i sprzedawca dorzucil mi dwa Photixxy LP-e6, wrazenie jest jak najbardziej na '+'.
    Pokazuje stan naladowania - na gornym wyswietlaczu, oraz procentowy w menu - nawet kiedy sa w gripie; stan zuzycia akumulatora.
    Co do trwalosci po jednej wiekszej imprezie w ten weekend moge powiedziec ze jest zblizona do orginalnych Canon'owskich - moze minimalnie mniejsza - z tym ze moze byc to efekt nieuformowanej jeszcze baterii. Bez problemu laduja sie w Canon'owskiej ladowacde.
    Jestem pozytywnie zaskoczony.
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Domyślnie

Też mam 2 PHOTIXY i nie widzę żadnej różnicy. No ... może poza ceną

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

chyba wszystkie akumulatory, kiedy sa nowe, maja dosc wysoka pojemnosc po naladowaniu.

roznica tkwi w tym, co z nich pozostaje po 12-18 miesiacach intensywnego uzytkowania. niektore zamienniki wtedy sa w zupelnosci uzyteczne, inne mozna sobie co najwyzej na przycisk do gazety wykorzystac.

tak ze... ocenianie na podstawie pierwszego cyklu pracy... do niczego nie prowadzi...

moj Phottix 511 to akumulator troche lepszy od zamiennikow za 30 PLN, ale tez wyraznie slabiej znoszacy miesiace niz Ansmanny albo Lenmary (chociaz akurat na ocene tych u mnie wczesnie, cho pol roku i mrozna zima przetrwaly bez zajakniecia)...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    roznica tkwi w tym, co z nich pozostaje po 12-18 miesiacach intensywnego uzytkowania. niektore zamienniki wtedy sa w zupelnosci uzyteczne, inne mozna sobie co najwyzej na przycisk do gazety wykorzystac.
    u mnie wygląda to tak:
    do 350 - miałem cztery zamienniki i jeden oryginał. Zamienniki dawno nie działają oryginał dalej działa. Kilka lat już minęło. (znaczy zamienniki dadzą się naładować i kilkanaście zdjęć da się na nich zrobić. Tyle że żeby zapełnić kartę musiałbym mieć worek zamienników)
    do 40 - jeden oryginał (działa) trzy zamienniki premium gold, każdy z nich znalazł już swoje miejsce spoczynku w koszu na śmieci. (Jeden z nich zrobił mi bardzo dużego psikusa - wyczerpał się oryginał, włożyłem zamiennik i po kilkunastu zdjęciach nie miałem już prądu. Plener się skończył przed czasem) Jeden zamiennik Hahnela działa i dobrze się ma.
    do 7 - nie bawiłem się już w kupowanie zamienników

Żeby nie było. Kiedyś twierdziłem że zamienniki są super bo działają tak samo a są duuuużo tańsze i że lepiej kupić dziesięć zamienników niż jeden oryginał. Czas trochę to zweryfikował i pokazał że dobre zamienniki wcale nie są takie tanie i za jeden oryginał można mieć dwa może trzy dobre zamienniki. A na te tanie zamienniki szkoda moich pieniędzy.
    Oczywiście ktoś może mieć całkiem inne zdanie i zamienniki mogą mu wystarczać. Mnie nie wystarczają i poza wyjątkiem hahnela (który był o połowę tańczy od oryginału) wszystkie szlag trafił.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 56 z 87 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów