Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 58 z 87 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To byłby jakiś pomysł, tylko oryginalny grip do 7D to koszt ok 800zł i szczęka opada
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Niekoniecznie. Oryginalną baterię można ładować w tej ładowarce Delty.
    To jest jakiś pomysł - nie wiedziałem, że to tak działa. Tylko zastanawiam sie czy ładowanie oryginalnego aku w ładowarce Delty nie odbije się niekorzystnie na jego żywotności .
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 18-04-2011 o 16:35 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A tego to już Ci nie powiem.
    Ja jadę głównie na oryginalnym. Delta tylko jako zapas "w razie czego" robi.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No i w sumie tak ma być - jako zapas nienaruszalny. Skoro na oryginalnym aku z kompletu można pstryknąć 1000 zdjęć, to ja więcej naraz nigdy nie zrobię. Możnaby się z czasem pokusić o drugi oryginał, tylko gdzie taki kupić żeby nie trafić na podróbę
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ja bym napisał gdzie, ale zaraz znajdzie się taki jeden nieznoszący konkurencji innych sprzedawców...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No i w sumie tak ma być - jako zapas nienaruszalny. Skoro na oryginalnym aku z kompletu można pstryknąć 1000 zdjęć, to ja więcej naraz nigdy nie zrobię. Możnaby się z czasem pokusić o drugi oryginał, tylko gdzie taki kupić żeby nie trafić na podróbę
    5DII, na oryginale Lp-e6 robi dużo więcej niż 1000 zdjęć. Kwestia czy robimy zdjęcia jednego dnia, czy w dłuższym okresie.

Ja bym napisał gdzie, ale zaraz znajdzie się taki jeden nieznoszący konkurencji innych sprzedawców...
    Ja napiszę. Tego jednego mam wśród ignorowanych więc mi lata, co on napisze
    Zadzwoń do Towersa, czyli www.foto-ivy.pl. Kupisz w normalnej cenie i z pewnością, że jak Ci się trafi feler, zostaniesz obsłużony tak jak trzeba.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    5DII, na oryginale Lp-e6 robi dużo więcej niż 1000 zdjęć. Kwestia czy robimy zdjęcia jednego dnia, czy w dłuższym okresie.

Ja napiszę. Tego jednego mam wśród ignorowanych więc mi lata, co on napisze
    Zadzwoń do Towersa, czyli www.foto-ivy.pl. Kupisz w normalnej cenie i z pewnością, że jak Ci się trafi feler, zostaniesz obsłużony tak jak trzeba.
    No właśnie do niego pisałem i towar ma być po 8 maja .
    Mam tylko wciąż dylemat, bo skoro potwierdzasz, że na oryginalnym aku da się zrobić ponad 1000 zdjęć, to może wystarczy jednak zamiennik.
    Oryginał kosztuje 265zł a zamiennik Phottix-a tylko 85zł z nowym chipem.
    Alternatywą jest zakup gripa + 6x Eneloop = komplet w cenie aku oryginalnego.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeśli nie chcesz pisać na Forum, to daj znać na priva - będę wdzięczny.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 20-04-2011 o 10:04 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A czy grip jest Ci faktycznie potrzebny?
    Z A700 miałem gripa praktycznie od początku. Z 5d2 nie mam, bo gripy do Canona są jak kołkiem ciosane - nie dość, że brzydkie jak noc, to jeszcze średnio wygodne. Za eneloopy kilka pln też zapłacisz.
    Jeśli druga bateria ma być zapasem, to kup "zamiennik" - Phottix lub Delta (ten drugi u wspomnianego wyżej sprzedawcy)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Nie do wszystkich Canonów są brzydkie, do 7D oryginał jest bardzo fajny i dobrze wygląda i dobrze się go trzyma.

Ja bym kupił 2 czy nawet 3 zamienniki z chipem zamiast 1 oryginału. Używam Phottixów i jestem zadowolony.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Do 5d2 i innych starszych jest ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Tak, tu się zgadzam, zwłaszcza cena oryginału do 5D II jest bardzo brzydka