Tak
Nie
A jak to jest z dopasowaniem do ładowarki. Trzeba mieć specjalną czy można ładować w oryginalnej? I sprawa pokazywania info w aparacie o stanie aku.
Np na tej aukcji jest: http://allegro.pl/akumulator-hama-lp...573144286.html
Wcale nie jest az tak strasznie drogi. Tylko z tego co widzę pojemność mniejsza.
Tak, tylko od siebie dodam, że przez jakieś półtora roku korzystałem z akumulatorów firmy Phottix. Działały całkiem dobrze - szybciej się kończyły, ale działały. Dwa tygodnie temu działać przestały - nie wiem czemu, ale 'nie o tym'. Próbowałem je naładować, jednak proces ten kończył się po około 15 sekundach. Włożyłem więc oryginalny akumulator - to samo...
Na pożyczonej ładowarce oryginalny akumulator ładuje się w porządku, na mojej - już nie. Wolę na pożyczonej Phottiksów nie próbować, ale ze swoją ładowarką nie miałem najmniejszych problemów do czasu, aż próbowałem na niej naładować te moje padnięte Phottiksy.
Witam,
Musze zaopatrzec sie w zamienniki do 50D, powstaly juz o tym tematy, ale ja chce dowiedziec sie konkretnie ktory z trzech polecacie:
- Ansmann A-Can BP 511
- Hahnel HL-511
- Phottix TITAN BP-511A
Zależy mi na tym zeby dobrze wspolpracowal z puszka (poprawnie wskazywal poziom naladowania), zeby normalnie mozna go bylo ladowac oryginalna ladowarka, no i zeby trzymal jak nalezy
ktore zamienniki polecacie?
CANON ::: dostawca narzedzi
ja do swojego C 300D zakupiłem ta http://allegro.pl/bp-511-514-canon-h...576300804.html i robię na niej ok 600 zdjęćpolecam
Canon 300D + kit
Premium-Gold, tani i dobry zamiennik
EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3
Ja korzystam z Hahnel`a i jestem bardzo zadowolony - praktycznie nie różni się od oryginału.
coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
Witam
Osobiście mam:
CP 826 HAMA - ponad 6 miesięcy - bez jakichkolwiek problemów, tak jak oryginał
Phottix TITAN BP-511A - nieco gorszy (może to problem z konkretnie moją sztuką) od oryginału, nieco szybciej się ładuje, oceniam go na około 75-80 procent oryginału.
Obydwa bezproblemowo ładowane w oryginalnej ładowarce
Pozdrawiam
W 40D miałem zamiennik firmy Nowell (tak się pisze ?) i jeszcze jednej firmy nie pamiętam już i oba trzymał równie dobrze co oryginał więc co wybierzesz to bez różnicy.
Rzuć kostką. Kiedyś jeszcze były problemy z zamiennikami teraz jest tak, że każdy trzyma. Po odkupieniu gripa mam 2 zamienniki dwa oryginały. Zamienniki trzymają - jeden 100 zdjęć mniej niż oryginał, drugi - ponad oryginał 833 zdjęcia bez korzystania z lampy i lcd. Taki miałem wynik, a firma to jakiś chińczyk![]()