Strona 834 z 1000 PierwszyPierwszy ... 334734784824832833834835836844884934 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 331 do 8 340 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie ma tu wielkiej filozofii, a odpowiedz w zasadzie jest jedna - przywiązanie ludzi do marki Pana fotografa.

Ludnosc miasteczka nie dopuszcza w ogole mysli, ze ktos inny mogl by robic zdjecia - przeciez to jedyny fachowiec w miescie i robi to tyle czasu ze musi byc dobry... z naciskiem na musi. A ze ich swiadomosc fotograficzna jest zerowa i nie wiedza ze mozna inaczej, wiec łykaja niczym mlode pelikany efekty pracy Pana Fotografa.

To tak jak z fryzjerem - chodzimy przewaznie do jednego nie dlatego ze jest swietny, tylko dlatego ze nam nigdy nie obcial ucha, a szukanie nowego to zawsze jakies ryzyko ze to ucho mozemy stracic

W duzym miescie gdzie panuje duza konkurencja, a owy Pan X nie posiadal by monopolu na zdjecia z imprez (monopolu, ktory jak juz wspomnialem, nie musi wynikac z tego ze jest dobry, tylko z tego ze po prostu jest) zapewne nie byl by nawet w stanie nawiazac walki z "wiadrem eLek" bo klienci wybierali by zdjecia "wypasione" i takie ktore sa w modne. Klienci spotykaja sie z fotografami, robia castingi, przeszukuja internet bo wiedza, ze zawsze da sie inaczej i lepiej... i drozej

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

A ma jaką stronę internetową albo inaczej jak sie nazywa jego zakład?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Domyślnie

racja jest,ale to chyba nie wyłącznie taka kwestia...opisywane miasteczko,nie leży w mandżurii,jest oddalone od wielkiego miasta o 15 kilometrów,ludzie mają dostęp do netu,blisko granica,kupa ludzi pracuje na zachodzie...więc nie chodzi tutaj na pewno i wyłącznie o aspekt tego,że jest jeden pan X co ma aparat i tylko on potrafi robić zdjęcia...gościu potrafi naprawdę doskonale sprzedawać to co potrafi...jest miły,rzeczowy,ma wiedzę,nawet najbardziej wybrednej paniusi wysłucha z uśmiechem,jeżeli jest potrzeba coś poprawić zawsze zrobi to za darmo i bez narzekania,jest taki trochę w typie mieszanki przedwojennego dżentelmena i żydowskiego sprzedawcy...i dlatego nie musi dźwigać eLek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panp Zobacz posta
    ja w niczym nie muszę z nim konkurować,bo nie zamierzam focić na ślubach...napisałem to,co napisałem,żeby pokazać lekki komizm sytuacji....800 stron zażartych czasem polemik,porady typu :jak nie masz trzech eLek w torbie,to jesteś nikim,dwie sztuki 5Dmarków to za mało,trza mieć jeszcze 40D w aucie przed kościołem,itd.itd....a facet robi solidne warsztatowo zdjęcia na sprzęcie za trzy koła + PS w wersji starszej od wielu użytkowników tego forum i ma klientów i ma pieniądze z tego biznesu
    temat jest czysto techniczny więc o tym jest pitolenie , a rozmowy są o sprzęcie w zasadzie najlepszym jaki może być a nie o takim co "wystarczy"

druga sprawa , facet jest X lat na rynku w małej mieścinie bez konkurencji to zrobiło to swoje

w mieście by dość szybko wyginął trzymając się swojego standardu
    no comment...

Coś już napisał Awatar 1982wojtek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    A ma jaką stronę internetową albo inaczej jak sie nazywa jego zakład?
    Nie sądzę jak jest to ,,fachowiec starej ,,daty, to coś takiego jak strona internetowa jest to zupełna abstrakcja.
    wszystko znaczy NIC!!!

Uzależniony
    Miasto

Domyślnie

No kuźwa ale chyba wiadomo w jakim mieście jest i jak sie nazywa jego zakład
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Facet śmiga w PS a nie wie co to internet ludzie opamiętajcie sie
    Ostatnio edytowane przez manfred1 ; 20-02-2011 o 11:27 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

nawet nie wiem,czy ma stronę,jakoś nigdy nie miałem potrzeby szukać,on zamiast strony ma kilka dużych odbitek powieszonych w witrynie zakładu ...ale to zupełnie nie jest ważne,bo on te foty tak jak pisałem,robi przeciętne,nawet niektóre powiedziałbym,że są słabe(o ile wogóle ktoś kto foci 6 lat w innym temacie,ma prawo tak napisać o facecie z 35 letnim stażem ...tu chodzi o to,że on ma klientów,a to w fotografii zarobkowej chyba najważniejsze

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Sam znam dwoch czy trzech fotografow ktorzy sa tak towarzyscy i rozrywkowi, ze pomimo slabszego warsztatu niz czolowka i tak maja pelne kalendarze

Handel i uslugi to taka dziedzina, gdzie dzieki psychologii mozna osiagnac cuda, nawet jesli produkt jest taki sobie - liczy sie magia marki i reklama.. ale o tym akurat chyba wiemy wszyscy i znamy to z zycia codziennego

Ja, wchodzac na rynek slubny w zeszlym roku aby nawiazac "walke" musialem postarac sie rowniez o sprzet, aby nie wypadac na tle konkurencji slabiej. Nie mialem klientow ktorzy napedzili by mi kolejne zlecenia, bo co tu duzo gadac - w tej branzy wiekszosc klientow jest wlasnie z poleceń... tak bylo, jest i bedzie. A jak przy okazji zrobi sie fajne zdjecia to byly klient jeszcze chetniej zrobi nam dobry PR
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 20-02-2011 o 11:35

Domyślnie

nikt nie mówi,że on nie wie co to internet,on nie ma potrzeby z niego korzystać w kwestiach zawodowych
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jak z nim kolega zagadał i zapytał dlaczego nie wymieni aparatu na coś z wyższej półki,to mu odpowiedział : a po co?przecież ten jeszcze dobre zdjęcia robi
    Ostatnio edytowane przez panp ; 20-02-2011 o 11:39 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto

Domyślnie

Facet zarabia robi to co potrafi najlepiej a tu go obgadujecie ;-)

Strona 834 z 1000 PierwszyPierwszy ... 334734784824832833834835836844884934 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów