Technika obróbki zdjęć
Marketing i Bóg wie co
Sam nie wiem
Drzewiej było inaczej![]()
Bardzo drzewiej były zdjęcia ślubne na tle kolumienek i strumyczków + zdjęcia z kościoła na zasadzie ktoś zrobił kilka zdjęć, bo umiał obsługiwać aparat. Oczywiście pewnie były wyjątki, ale ja z nimi się nie spotkałam.
Później wybuchła fotografia ślubna we wszystkich kierunkach. Jak można dziś zaobserwować nurty są przeróżne.
Określenie repoglamur wymyślił Adam Trzcionka, a było ono ubraniem w słowa naszych wspólnych poszukiwań i pomysłów na sposób sfotografowania ślubu. Nie tylko to glamurowa panna młoda, która ma prawo niezależnie od wszystkiego wyglądać na zdjęciach pięknie (każdego można dobrze sfotografować, czasem trzeba się tylko więcej napracować), ale i poszukiwania piękna w szerokich reporterskich kadrach.
Pkt 8 regulaminu forum
Aleś sie doczepił do tego słowa.
jak już mnie cytujesz, to może wskaż miejsce całej dyskusji a nie
wyrywaj zdania z kontekstu. http://canon-board.info/showthread.php?t=73816
We wskazanym wątku, razem z Markiem B. staraliśmy się wytłumaczyć Panu Ciboq ze
robienie warsztatów pod nazwą taką samą jak ktoś już je wypromował
jest co najmniej nie fajne,
Ale jak ktoś ma problemy ze zrozumieniem zdania wielokrotnie
złozonego to już nie mój problem.
Nie chodzi o to żeby przeprowadzać próbę wyjasnienia znaczenia słowa,
tak sobie je ktoś nazwał i jak ktoś wyżej napisał jest to zamysł
marketingowy, czy słuszny czy nie, indywidualna sprawa. To czy słowo
coś znaczy czy nie? ja bym to nazwal "nazwa własna" kursu (np.
Photoshopin też nic nie znaczy) Jest to nazwa marketingowa.
Najśmieśniejsze jest to że zamiast rozmawiać argumentami na temat
"lansowania" swoich kursów na znanej nazwie, uciekasz na inny wątek i
za przeproszeniem wypalasz z d....py pytanie ze znaczeniem słowa.
Mam wrażenie że jakieś warsztaty strasznie Cię skrzywdziłyJa wychodzę z założenia że nie dyskutuje o czymś czego nie widziałem i nie mam o tym pojęcia, bo gadać dużo potrafi każdy. Miłego dnia życzę.
Skoro jest Walkman, Speedlight, Powershot, Cybershot itp itd to dlaczego nie może być Repoglamur? Zamiast dyskutować proponuję jak najszybciej zastrzec nazwę w odpowiedniej instytucji, kto pierwszy ten lepszy![]()
A jeśli termin ten przyjmie się jako styl w fotografii?
Pełna zgoda
Jeszcze pełniejsza zgoda
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł, ze względu na to że jedni szanują czyjąś pracę inni nie. dlatego uwarunkowanie tego prawnie jest IMHO dobrym pomysłem
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Każdy będzie to rozumiał inaczej. Chodzi bardziej o wykorzystywanie nazwy do celów komercyjnych typu warsztaty.
Kurcze, tak mi przyszło do głowy. Tyle lat organizuje warsztaty, może zrobie swoje autorskie Photoshopin w stylu Repoglamour - czyli jak zdjęcia robią się same:-D Marketingowo myśle brzmi nieźle. Cena promocyjna 199,99 za miesiąc zajęć![]()
Ostatnio edytowane przez Kamil Ekiert ; 15-02-2011 o 13:38 Powód: Automerged Doublepost
W tym wypadku repoglamour to jest IMO marketingowy strzał w dziesiątkę. Tym bardziej że słowo przyjęło się i sporo osób wie co mniej więcej znaczy. Kupujemy domenę, ogłaszamy coś pod słowem, które wcześniej można powiedzieć że nie istniało i google wie gdzie przekierować szukających![]()