Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Canon czy Nikon odwieczne pytanie

Mieszany widok

Domyślnie

AWB prawie zawsze oszukuje i trzeba korygować, niezależnie czy to będzie NIKON czy CANON zwłaszcza w przypadku światła żarowego lub mieszanego.
    Według mnie D300 + nikonowska pięćdżiesiątka to będzie lepszy wybór niż Canon 60D i jego tandetna 50 f 1.4.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ::ART:: Zobacz posta
    Według mnie D300 + nikonowska pięćdżiesiątka to będzie lepszy wybór niż Canon 60D i jego tandetna 50 f 1.4.
    To chociaż powiedz, która 50/1.4? Bo są dwie w nikonie. Jakby nie patrzeć, to jakoś bardziej mi podeszła 50/1.4 w canonie niżeli te obie w nikonie.

Gdybym stał przed wyborem systemu zaczął bym od plusów i minusów obu. Następnie wybrał te parametry, które będą najważniejsze. Co jak, co ale w oby systemach masz te same szkła i w dodatku do oby systemów (jak i nie większości dostępnych na rynku) masz psiaki. Także wybór zaczyna się od korpusu, a nie od szkła w tym przypadku.

Rozumiem, że ma to być aparat na lata, czyli 500D jak i nikony serii Dxxxx odpadają.

Zastanów się nad tym, co sugerują koledzy używana 5d mk1 to nie byłby głupi pomysł - tym bardziej, że wejdziesz w pełną klatkę z której naprawdę będziesz zadowolony

Drugą opcją jest d300, z którego także będziesz w stanie wycisnąć ostatnie poty Szkoda tylko, że jest to crop

Przejrzyj wątki na nikonie i te tutaj na Canonie. Posprawdzaj, co i jak Ci pasuje w systemie.
    W tym wątku jak i tych założonych na innych forach wyciągniesz sporo głupich i nie do przemyślenia wniosków, które sprawią, że zostaniesz bez aparatu lub kupisz coś i będziesz sobie pluł w brodę przy odsprzedaży ;-)

Uprawnienia umieszczania postów