Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 34 of 34

Thread: Chrzciny- jak i czym?

Dopiero zaczyna Lukegt's Avatar

Quote Originally Posted by pawciolbn View Post
    robiłeś śluby tylko jednym body? jak masz drugie to zapnij (jak masz) 24(28) lub 50 - kwestia co masz na drugie - crop czy FF?
    Straszny bełkot w Twojej wypowiedzi, musiałem to kilka razy przeczytać żeby się domyślić o co Ci tak naprawdę chodzi
    Nie rozumiem pytania o drugie body skoro nie wiadomo nawet było jakie jest pierwsze, hehe.
    A co do dylematu autora, to skoro narobiłeś już 20 ślubów i na pewno nie w jednym i tym samym kościele, to chyba jesteś w stanie sam stwierdzić jakie szkła mogłyby się przydać, przecież od ślubu do chrztu jest naprawdę niedaleka droga jeśli chodzi o techniczne rzeczy

Uzależniony

Quote Originally Posted by Lukegt View Post
    Straszny bełkot w Twojej wypowiedzi, musiałem to kilka razy przeczytać żeby się domyślić o co Ci tak naprawdę chodzi
    Nie rozumiem pytania o drugie body skoro nie wiadomo nawet było jakie jest pierwsze, hehe.
    A co do dylematu autora, to skoro narobiłeś już 20 ślubów i na pewno nie w jednym i tym samym kościele, to chyba jesteś w stanie sam stwierdzić jakie szkła mogłyby się przydać, przecież od ślubu do chrztu jest naprawdę niedaleka droga jeśli chodzi o techniczne rzeczy
    źle mnie zrozumiałeś, wiem dobrze że nie zaszkodziło by założyć rybkę + coś szerokiego(np.16-35) + 85L ale moje pytanie było czy jest czas bawić się na tego typu imprezie w przekładanie szkieł czy może po prostu nie stresować się i zrobić to tylko 16-35 (na 5dII oczywiście )? Nie mam pojęcia jak na chrzcie szybko płynie akcja więc nie wiem czy będę miał czas na kombinowanie.

Pełne uzależnienie arturs's Avatar

spokojnie ogniskową 24-35mm chrzciny zrobisz.. oczywiście krótki tele typu 85mm też się przyda.. 16-35 na szerokim już bardzo zniekształca.. parę przykładowych moich z chrztów:
    http://www.marcinkowalczyk.com/blog/?p=352
    http://www.starz.pl/galerie/2010_09_11_chrzest_maja/
    http://www.starz.pl/galeria/chrzciny4/

czasu jest pod dostatkiem tyle że na początku możesz się zgasić bo szybko jest błogosławieństwo i trzeba się ustawić.. w 2gim linku masz chronologię mniej więcej.. my na dwa body zawsze robimy, na jednym szeroko, do zbliżeń 85mm i wystarczy
    Last edited by arturs; 07-02-2011 at 11:41 PM.
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie

arturs ładne
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234