Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Ceny lustrzanek w grudniu i styczniu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To zanim na to euro będziesz głosował pogadaj z ludźmi np. z Włoch czy coś na tym zyskali. Zauważ też, że euro straciło wczoraj do dolara blisko procent więc to nie tylko problem złotówki ale całej strefy Euro.

Coś już napisał

Domyślnie

Dobra, dobra - nie widziałeś uśmieszku?
    Na ekonomii trochę się znam więc taki bezkrytyczny w stosunku do Euro to nie jestem. Nie tylko przykład Włoch odstrasza ale i bliższej nam Słowacji.
    Bardzo jestem ciekaw jak na tym wyjdzie Estonia - za miesiąc się przekonamy (mam tam sporo znajomych).

Ale odchodzimy od tematu.
    Ja swoje aparaciki już zamówiłem (DSLR dla siebie i kompakcik dla rodziców) biorąc pod uwagę opinie niektórych z Was.
    Będę z ciekawością obserwował co się teraz będzie działo z cenami.

roberto601
    Guest

Domyślnie ceny

No to fajnie się dzieje, C60D tańszy od C50D ok. 1500 zł. (ceneo). C50D 4799zł. Niespełna 2 miesiące temu można było go kupić za 2700zł. Niezłe przebicie dla hurtowni które mają zapasy tego sprzętu. Ciekawe, czy jeszcze podrożeje.Notabene fajny sprzęt. Mogłem go kupić w super stanie za 2200zł. A czekałem na 60tkę. Niepotrzebnie, bo to trochę niewypał. Wypadałoby wznowić produkcję starego modelu, może ceny by trochę spadły.

Coś już napisał Awatar szunaj

Domyślnie

To co pokazuje cenneo to bajki bo jak klikniesz na linki do sklepów to okazuje się że 50D jest niedostępny.
    Pozdrawiam.
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Dopiero zaczyna Awatar akmetoys
    Miasto
    Luboń k. Poznania

Domyślnie

W ogóle nie ma 50D prawie nigdzie, na allegro kilka sztuk i w cenach prawie takich jak 5D (oczywiście wszystko używane)...
    Kolekcjoner emocji, w tej kwestii nie ma spocznij.

Awatar sica
    Miasto
    A, A

Domyślnie

W Islandii ostatnio kupiłem 50D cena około 5tyś.zł ,a to dlatego bo myślałem że dostane go w wakacje w Polsce ale widzę że pusto w sklepach, a i w Is. ostatnie sztuki.Niestety dobry sprzęt na półkach długo nie leży.

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Canon 50D jest i będzie niedostępny gdyż od października roku 2010 jest nieprodukowany, sam dzwoniłem za tą puchą i ostatnią w sylwestra wydarłem z okolic Kielc, niestety świetna pucha zastąpiona, wg speców od marketingu Canona, eosem 60D (takie jest stanowisko Canon Polska) choć wiem, że to zupełnie różne aparaty.
    Pozdrawiam

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sica Zobacz posta
    W Islandii ostatnio kupiłem 50D cena około 5tyś.zł
    W Polsce za tyle kupiłbyś teraz 7D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No proszę, ten 50D który był zdecydowanie gorszy od 40D bo szumiał, bo to, bo tamto stał się rarytasem Szkoda że swój egzemplarz sprzedałem, teraz dostałbym za niego więcej.

Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Tak a propos powyższej dyskusji o cenach 50D/60D - jak przewidujecie zmienią się (będą się zmieniać) ceny modeli 500/550 w związku z pojawieniem się 600 ?

Nie śledzę tych trendów na bieżąco, więc nie wiem za bardzo czego się spodziewać.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów