Da się. TU na przykład się dało. Aczkolwiek tak, pewnie strip byłby wygodniejszy.
Da się. TU na przykład się dało. Aczkolwiek tak, pewnie strip byłby wygodniejszy.
Micles- szacownie to wyszło wg mniewiadomo strip jest hmmm dłuższy więc obejmie całą postać równomiernie, przy softboxie mogą wyjść chyba miejsca bardziej doświetlone i mniej.
tak na marginesie to czym to świeciłeś bo fajnie rozłożyłeś światło zastane i błyskowe:>?
Cały czas to samo : softbox 60x90 wypełniony 580II. Kabel ettl, a jak nie trzeba zmian z poziomu body albo hssa, to yongnuo.
Mam pytanko czy ktoś by mi wskazał jakieś linki albo jak szukać zdjęć (słowo kluczowe) robionych z takich softbox-ow w plenerze . Szukam i szukam i po za tymi z pierwszych postów tego tematu nie znalazłem nic więcejA chciałbym zobaczyć różnice jak to właśnie jest iść w plener z 580II a jak z ta Quantuum R+600 Dual Power z softboxem ,czy to jakaś mega przepaść ? Jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o światło z lamp wiec za bardzo nie ogarniam jeszcze tematu. Dziękuje
Np. prawie cały blogroll na moim blogu. Albo grupa strobist na flickrze.
a z e t ak ciut jasniejjakis link??? bo ne wiem jak wejsc na twojego bloga
W jego stopce jest taaaaaki duuuuuuuzy niebieski napis "BLOG":P też nie mogłęm go znaleźc![]()
W sumie taka autopromocja była chyba nie na miejscu - jakby się któremuś z modów chciało komentarz usunąć, to było by miło (tego w sumie też, bo bez poprzedniego traci on sens).
No i dzięki za cynk - muszę przesunąć link w lewą stronę![]()
Cienie? Nie zauważyłem. Pilot? Nie mam bo mam 580EX. A do studio kupowanie tego softboxa to bezsens. A w plenerze nawet z lampą studyjną to pilot chyba i tak nie spełnia swojej roli? O zrobieniu pilota do 580 myślę, zrobię go na LED-ach więc grzać się nic nie będzie a i prądu mało będzie pobierało. Nawet zwykła latarka LED problem pilota jest w stanie rozwiązać oczywiście w pomieszczeniu adekwatnym do mocy aparatowych lamp błyskowych a więc mini-studio.