a) lampa z wiekszym pilotem pewnie ma tez wentylator ktory chlodzi
b) garnki z gridem albo snooty to dopiero sie grzeje
Witam.
Mam pytanie odnośnie zestawu do 580exII : uchwyt BK-3 + softbox 60x90.
Uchwyt oglądałem i widzę, że poleca go tutaj też parę osób. Mam tylko następujące dylematy :
1. czy stopka w uchwycie jest przesuwna ? Chodzi o to, że wyzwalać będę lampę radiowo (pixelknight) a odbiornik trochę wystaje spod lampy (do przodu).
2. biorąc pod uwagę wagę lampy oraz softboxa 60x90 pytanie drugie dotyczy stabilności takiego systemu. Polecacie jakiś konkretny statyw czy da rade np na W803 ?
pozdrawiam![]()
Domel, mam podobny zestaw do zabawStopka w BK-3 jest przesuwna, ale lampę na wyzwalaczu i tak trzeba wsuwać bokiem (wygodniej) lub tyłem z obróconym palnikiem o 90/180 stopni, bo inaczej pixel się nie mieści. Co do statywu mam i polecam W806.
Body, stałki, zoomik
Dzięki Tomdz za szybką odpowiedź
A jeśli chodzi o statyw W803 to rozumiem, że nie da rady być stabilny ? musi być W806 ?
A tego nie wiem, bo od razu kupiłem W806![]()
Body, stałki, zoomik
W806. + dużo klamotów do obciążania przy jakimkolwiek wietrze na dworze![]()
streaker, Przemek_PC
udało sie coś więcej potestować? Jak doświadczenia...?
Jeszcze nie kupiłem i waham sie czy do 580ki lepiej soft reporterski czy tez jeden z tych szybko składanych (60x90 lub okta)...
Mój softbox składany w parasolkę 99,99% czasu spędza złożony w pokrowcu. Jak coś chcę zrobić wyciągam go z pokrowca, rozstawiam statyw, montuję BK-3, lampę i softbox i całość zajmuje minutę-dwie. Po robocie składam wszystko do pokrowców. To wszystko co mogę w tej chwili napisać. Nie miałem okazji porównać softboxa z innymi sprzętami. Nie napiszę też nic o trwałości softboxa bo za krótko go mam.