Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: DPP Canon działa tylko na większej niżeli 1024x768

Mieszany widok

Domyślnie EOS Utility - rozdzielczość przy instalacji

Witam,

problem pewnie znany, przy instalacji EOS Utility wywala błąd, że minimalna rozdzielczość to 1024x768, pracuję na małym komputerku z 10.1'' matrycą i nie mam takiej rozdzielczości macie jakiś pomysł jak zainstalować EU omijając ten problem? Niestety nie mam jak podłączyć się do monitora.

PS. Pani w Canon Polska powiedziała, że się nie da

pozdrawiam
    mikekrk
    pozdrawiam
    mikekrk
    Canon 60D, Canon 1000D, Canon 18-55 IS, Canon 18-135 IS USM, Canon 100-400 4.5-5.6 L IS USM, Canon 430EX

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

mi tez wolal ze chce wiecej ale dalo sie go oszukac - dafaultowo mam w netbooku program ktory zwieksza rozdzielczosc nie wiem czy to tylko w samsungach ale poslzo.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Też mam (tzn. kupiłem żonie) Szajsunga N150 i można spokojnie wybrać wyższe rozdzielczości, ale nie nadaje się to do pracy z grafiką, bo matryca nie pracuje wtedy w swojej natywnej rozdzielczości i obraz jest zniekształcony.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Też mam (tzn. kupiłem żonie) Szajsunga N150 i można spokojnie wybrać wyższe rozdzielczości, ale nie nadaje się to do pracy z grafiką, bo matryca nie pracuje wtedy w swojej natywnej rozdzielczości i obraz jest zniekształcony.
    Ale po zainstalowaniu i uruchomieniu mozesz zmienic na "natywna" rozdzielczosc wyswietlacza. Nie wiem więc gdzie problem z "zniekstalceniem obrazu" ?
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t00mcio Zobacz posta
    Ale po zainstalowaniu i uruchomieniu mozesz zmienic na "natywna" rozdzielczosc wyswietlacza. Nie wiem więc gdzie problem z "zniekstalceniem obrazu" ?
    Tylko pod warunkiem, że 768px w pionie potrzebne jest wyłącznie podczas instalacji, a interfejs programu otworzy się przy 600px.
    Nie wiem, nie sprawdzałem na netbooku, z założenia miał służyć do innych celów niż obróbka zdjęć.

Domyślnie

Tylko pod warunkiem, że 768px w pionie potrzebne jest wyłącznie podczas instalacji, a interfejs programu otworzy się przy 600px.
    odwrotnie
    z tego co pamietam instalacja przebiegala bez problemu. Problemem jest uruchomienie z roz<768px. Ale ... od win98r2 mamy mozliwosc zmiany rozdzielczosci pulpitu bez restartu. Ustawiamy większą/"znieksztalcają" rozdzielczosc, odpalmy DPP i zmieniamy na natywna juz z uruchomionym programem ...

Nie wiem, nie sprawdzałem na netbooku, z założenia miał służyć do innych celów niż obróbka zdjęć.
    Calkowicie sie zgodze - nikt normalny nie bedzie obrabial RAWow na wyswietlaczu wielkosci dloni. Ale obejrzec wlasnie zrobiony material na spokojnie w hotelu/windzie/kolejce(np.linowej ).
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t00mcio Zobacz posta
    odwrotnie
    z tego co pamietam instalacja przebiegala bez problemu. Problemem jest uruchomienie z roz<768px. Ale ... od win98r2 mamy mozliwosc zmiany rozdzielczosci pulpitu bez restartu. Ustawiamy większą/"znieksztalcają" rozdzielczosc, odpalmy DPP i zmieniamy na natywna juz z uruchomionym programem ...
    Odpada. U mnie przy próbie przełączenia na niższą rozdzielczość DPP wyświetla requester o tej samej treści co przy próbie uruchomienia i "wychodzi z siebie".

Calkowicie sie zgodze - nikt normalny nie bedzie obrabial RAWow na wyswietlaczu wielkosci dloni. Ale obejrzec wlasnie zrobiony material na spokojnie w hotelu/windzie/kolejce(np.linowej ).
    Fakt, nie pomyślałem o tym, bo od dawna używam czytnika kart. Netbook jednak nie ma czytnika CF, więc albo zewnętrzny czytnik na USB albo kabel i problem z DPP.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Podłącz na chwile do zewnętrznego monitora.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Podłącz na chwile do zewnętrznego monitora.
    Cytat Zamieszczone przez mikekrk Zobacz posta
    Niestety nie mam jak podłączyć się do monitora.
    .....

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów