Nieno, tak dobrze mi nikt nie poprawił humoru od conajmniej miesiąca
Czekałem pod koniec roku żeby znaleźć i kupić 50D w najniższej cenie, czekałem aż zacznie się sprzeadwać 60D, bo wiedziałęm żę wtedy 50D potanieje badziej, w pewnym momencie, pod koniec sprzedaży cena się zatrzymała (wtedy 2550zł nowy w sklepie body z gwarą itd...) no i kupiłem. Nie długo później, 50tki zaczęło brakować, masa ludzi szukała go, bezskutecznie, gdzie był jeszcze to był tani i zaraz schodził. Potem cena wywindowała na jakieś 2700-2800, byłem pewny że dobrze zrobiłem że kupiłem w czasie gdy byl najtańszy czyli 2550. Dziś wchodzę na jakieś ogłoszenia a tam koleś sprzedaje 50d z przebiegiem 500klapniec czyli jako nowy, za cene 3300;] Pomyslalem sobie, że to żart. Wchodzę z ciekawości na allegro, skąpca, ceneo...... SZOK!! To daje 800zł podwyżki w czasie.. miesiąca, dwóch? To na prawdę rozchwytywany model. Prawdopodobnie ostatni porządnie wykonany, xxD i za dobrą cenę. Mało tego, podrożały też szkła (co mnie już nie ucieszyło), mój 17-55 podskoczył o prawie 1000zł do góry.. tuta się nie gniewam ale szkoda, że podskoczyło wszystko co dobre (szkła). Obecnie zastanawiam się nad lampą, chyba przestanę szukać tylko kupie 580tkę póki czasrozbroiła mnie cena 70-200/2.8IS II.... 10k zł... ostatnimi czasy jak sparwdzałem było.. ok 8500-8700zł.. chyba nadchodzą cieżkie czasy, a jedyne co tanieje to kompakty i karty pamięci :/