Strona 90 z 102 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Byłem dzisiaj w Empiku i zakupię ekspozycję, czas, i portret Petersona chociaż nie powiem bo w/w książka Petersona zawierająca wszystko w jednym też jest ciekawa ale obawiam się, że zbyt mocno skrócone są w niej wszystkie części.
    raczej nie skrócone , w zasadzie podstawa to "ekspozycja", "czas" może jeszcze być - reszta to rozwleczone w amerykański sposób poprzednie części - nawet zdjęcia te same
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    raczej nie skrócone , w zasadzie podstawa to "ekspozycja", "czas" może jeszcze być - reszta to rozwleczone w amerykański sposób poprzednie części - nawet zdjęcia te same
    zgadzam się ekspozycja jest książką wartą uwagi, przerabiałem je wszystkie i sporo w nich tzn wodolejstwa a konkretów niewiele.

Uzależniony

Domyślnie

Proszę więc o polecenie dobrego podręcznika traktującego o czasach naświetlenia, fotografowania obiektów w ruchu, o technice panoramowania. Chciałbym poszerzyć swój warsztat, zawsze człowiek dowie się czegoś nowego, więcej nauczy, wypróbuje inne techniki.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Proszę więc o polecenie dobrego podręcznika traktującego o czasach naświetlenia, fotografowania obiektów w ruchu, o technice panoramowania. Chciałbym poszerzyć swój warsztat, zawsze człowiek dowie się czegoś nowego, więcej nauczy, wypróbuje inne techniki.
    to "ekspozycja" i "czas" właśnie będzie w sam raz,może za dużo nowego się nie dowiesz (bo co tu wymyślać.. ) ale bardzo dobrze usystematyzuje to co już wiesz i coś nowego też pewnie wpadnie..
    w książkach amerykanów podstawową wadą jest to że piszą:
    "ustaw to i to to będzie dla takich zdjęć ok" ale bez wyjaśniania dlaczego tak masz ustawić (może generalizuję) to polecam Mroczka - mało tam technikaliów sensu stricte ale za to duża porcja innych informacji - zresztą było w tym wątku - pozycja właśnie dla kogoś kto chce trochę się rozwinąć..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał Awatar YouCan92
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Właśnie nie dawno skończyłem przerabiać ,, ekspozycje " polecam jak najbardziej, nawet w pozostałych częściach jest wiele odniesień do tej o ekspozycji
    5DmkII + słoiki + inne akcesoria + pomysł

Blog osobisty

Domyślnie

Szkoła Fotografowania National Geographic - Caputo, Burian
    czy
    Fotografia bez Tajemnic - Peterson ?

Na początek. Conieco o fotografii wiem, ale pewnie niewystarczająco o lustrzankach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No chyba że jeszcze coś polecicie? Przed zakupem i tak przejrzę w księgarni i wybiorę co mi najbardziej leży.
    Ostatnio edytowane przez qrvich ; 17-01-2011 o 17:23 Powód: Automerged Doublepost
    C450D + ?

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dzięki Saapcio. Kupiłem polecaną przez ciebie książkę i intensywnie przystąpiłem do nauki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qrvich Zobacz posta
    Szkoła Fotografowania National Geographic - Caputo, Burian
    czy
    Fotografia bez Tajemnic - Peterson ?

Na początek. Conieco o fotografii wiem, ale pewnie niewystarczająco o lustrzankach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No chyba że jeszcze coś polecicie? Przed zakupem i tak przejrzę w księgarni i wybiorę co mi najbardziej leży.
    Jeśli chodzi o poznanie aspektów bardziej technicznych, a i zebranie wszystkiego - od pleneru, poprzez portretówkę i akt, to polecam:

"Nowy podręcznik fotografii" - John Hedgecoe

gdzie jest opisane wszystko w dość przyjazny sposób. na początki rewelacja... jest wszystko w pigułce. Dla poszerzenia wiedzy w danym zakresie to już coś innego jak "... bez tajemnic" itp.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Zamówiłem dzisiaj ekspozycję i czas Petersona. Czytaliście może książki z serii Warsztaty Fotograficzne wydawnictwa Helion, w szczególności "Fotografia portretowa i reportażowa" autor Erin Manning ? Jeśli można prosić to byłbym wdzięczny o polecenie jakiegoś dobrego podręcznika traktującego o portretach chyba, że ten jest niczego sobie ?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

byłbym wdzięczny o polecenie jakiegoś dobrego podręcznika traktującego o portretach
    "Portrety" Michael Freeman

Strona 90 z 102 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów