Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 169

Wątek: Softbox reporterski, czy zwykły z BK-3?

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Możesz i w okte 180cm wsadzić... nikt ci nie zabroni... A czy starczy mocy to inna bajka, jeden będzie robił pół-plany na małych przysłonach i jemu będzie dość, inny będzie chciał f/11 i całą sylwetkę kontrować pod słońce i wtedy będzie problem

Czy równo wypełni - nie wiem, do kwadratu 60x60 tylko wsadzałem i było ok (tj zdjęcie samego softa robiłem i było równomiernie).

Jak będę miał czas to wsadzę do okty 150 czy tam 160 i jakiegoś dużego prostokąta
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    M[....]

Jak będę miał czas to wsadzę do okty 150 czy tam 160 i jakiegoś dużego prostokąta
    podpinam się do prośby

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Spoko panowie, już rozkładam sprzęt. Jutro mnie cały dzień nie ma, ale w niedzielę wrzucę i hss by studyjne lampki, i zdjęcia softboxów z 580II
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Coś już napisał

Domyślnie

Czy może ktoś jeszcze próbował?użytkował 580ke z oktą 120? Czy tez jesli okta to max 90cm?
    A może jednak najlepiej jeśli chodzi o softy do 580ki to jednak 60x90?

Domyślnie

w czwartek wypróbuję 580II z oktą 150 to dam znać
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale wy wszyscy o tych rozmiarach... Nie ma tak że powyżej albo poniżej jakiegoś rozmiaru coś przestaje działać. Te pytania już mnie irytują, bo są dość bezcelowe.

Coś już napisał

Domyślnie

micles - skoro cię to irytuje to po co sie wypowiadasz? MZ bezcelowe sa właśnie takie wypowiedzi...
    Nie chodzi tu o pytanie "jakim obiektywem zrobić zdjęcie Oli..." tylko pytanie do użytkowników czy ktoś użytkuje takie duże okty z systemowymi i czy dają radę w danych warunkach... I tyle...
    Jak ktoś użytkuje i ma ochotę podzielić się doświadczeniem to niech się wypowie... Chwała mu za to.
    Jak kogoś to irytuje, niech poczyta inny wątek...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dziś stałem się posiadaczem szybko rozkładalnego softboxu 60x90 od Fripers. Na stronie sklepu jest filmik jak go zmontować. Po zmontowaniu nie trzeba zdejmować dyfuzorów aby go złożyć, wkładając rękę od strony mocowania można zwolnić blokadę i złożyć softbox niejako w całości. Rozłożenie również od strony uchwytu. Pokrowiec mógłby mieć rączkę lub pasek na ramię, wygodniej by się nosiło. Tak na szybko to 580EX na pełnej mocy przy ISO 100 i odległości około 1,7m daje f8 (obydwa dyfuzory w użyciu). Bardziej szczegółowe testy za dwa dni jak dotrze BK-3.

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki Przemek, to już coś taka informacja... Czekam na więcej...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    Czy może ktoś jeszcze próbował?użytkował 580ke z oktą 120?
    Tak, ktoś użytkował.
    Czy tez jesli okta to max 90cm?
    Nie - może być więcej
    A może jednak najlepiej jeśli chodzi o softy do 580ki to jednak 60x90?
    Może.

Zadowolony?

Dla mnie jedynym sensownym rozważaniem na temat końcówek jest rzetelny test z użyciem przynajmniej kilku w takich samych warunkach i przedstawieniu rezultatów na zdjęciach z życiowych sytuacji. Od siebie mogę zaoferować tylko max 60x90 + 2x580II, zatem to mało jeżeli chodzi o takie zestawienie. Jeżeli jest ktoś chętny z Poznania z większą liczbą akcesoriów, to chętnie się podejmę wykonania takiego review.

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów