Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: zwiekszenie FPS

Mieszany widok

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To odpal sobie Photoshopa 7.0 pod Windowsem 2000Pro na starym kompie i na nowym... a mnie 1000D po przestawieniu na 5mpx wcale nie robi zdjęć szybciej.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Las3k Zobacz posta
    To odpal sobie Photoshopa 7.0 pod Windowsem 2000Pro na starym kompie i na nowym... a mnie 1000D po przestawieniu na 5mpx wcale nie robi zdjęć szybciej.
    Źle sobie to wyjaśniłeś, jak wspomniano wyżej trzeba by w sofcie ustawić. Nie wiem jakim cudem dzieje się to w nikonach - może grip ma coś w sobie na układzie, że dodaje komendę odblokowania tych prędkości.

Podstawowe pytanie brzmi: tylko po co? Tak czy siak wypada to 1-2 kl/s szybciej.

Sam widzisz, że w nikonach jest to na klasie d300/300s i d700. Natomiast Ty posiadasz najniższą półkę Canona. Nie widzę w tym żadnego celu. Podobnie dla tych 8kl/s można by poszukać używki 1d - też dasz radę

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Źle sobie to wyjaśniłeś, jak wspomniano wyżej trzeba by w sofcie ustawić. Nie wiem jakim cudem dzieje się to w nikonach - może grip ma coś w sobie na układzie, że dodaje komendę odblokowania tych prędkości.
    Ma, drugą baterię. Rzecz jest w tym, że elektronika cyfrowa oparta na ttl-ach (nie tym od lampy) pobiera prąd tylko w trakcie tzw przełączania, czyli zmianach stanów logicznych. Im szybciej chcesz przełączać, tym więcej prądu na to trzeba. Im szybsze taktowanie zegara, tym więcej prądu. Im szybciej chcesz machać migawką, tym więcej prądu. A do dyspozycji masz niewiele.

Uprawnienia umieszczania postów