Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: zwiekszenie FPS

Miasto
    Edinburgh, Szkotland

Domyślnie zwiekszenie FPS

Witam, przeszukalem forum i nic nie znalazlem na ten temat... moze za slabo szukalem...

czy w 450d mozna jakos zwiekszyc ilosc robionych klatek na sekunde, bo ostatnio sie dowiedzialem ze np w niektorych nikonach da sie to osiagnac doczepiajac battery grip

zdrowko!

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancus Zobacz posta
    czy w 450d mozna jakos zwiekszyc ilosc robionych klatek na sekunde, bo ostatnio sie dowiedzialem ze np w niektorych nikonach da sie to osiagnac doczepiajac battery grip
    W Canonie można zwiększyć FPS doczepiając do obiektywu inne body.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna Awatar pawel291
    Miasto
    Ruciane-Nida/Olsztyn

Domyślnie :d

No raczej jest to jedyna rozsądna droga do zwiększenia FPS

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    W Canonie można zwiększyć FPS doczepiając do obiektywu inne body.
    40D + BG-E2N + Tamron 17-50 f/2.8 + Helios 58 f/2.0 + wielki zapał

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

czy w 450d mozna jakos zwiekszyc ilosc robionych klatek na sekunde,
    Nie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie Dwa potencjalne rozwiązania

Witam, przeszukalem forum i nic nie znalazlem na ten temat... moze za slabo szukalem...

zdrowko!
    Koledzy z góry już wydali wyrok, ale tak naprawdę to rozwiązanie zależy od tego efekt chcesz uzyskać. W niektórych przypadkach jest to możliwe.
    Na 450d masz chyba 3,5fps, to mało. Ale ja niemal tyle samo mam na 5d mk2.
    To generalnie bardzo mało...

Dwie rady:
    - gdybyś miał tryb video full hd (ja z tego korzystam), to przy dobrze dobranych parametrach pracy aparatu masz całkiem niezłej jakości zdjęcia 30 klatek na sekundę (co prawda to tylko 2MB, ale do wielu zastosowań się nadaje, a jak poczytacie pracę fotograficzną, to nawet tam publikują zdjęcia wyekstraktowane z wideo)
    - poszukaj pod hasełem strobing - na tym forum albo tu http://www.strobist-board.info (po rejestracji) - można uzyskać ciekawe efekty - nastawiasz flash (lub grupę flashy) w tryb multi np. 10 błysków na sekundę i ruchomy przedmiot co 1/10s trafia na klatkę (w dużym uproszczeniu).

Tak jak mówie, wszystko zależy od tego co chcesz uzyskać - może się okaże że ograniczenie fabryczne fps to nie największy problem.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

zdrowko!
    Tak samo jak nikonem F6 dało radę film nakręcić

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No właśnie...
    A już zapomnieliśmy jak kultowy efekt w Matrix osiągnięto dzięki spiralnemu ułożeniu 52 aparatów canona (ktoś pamięta model?) i jednoczesnemu odpaleniu... Liczy się pomysł, a nie puszka.

Swoją drogą mamy trzecią radę: dodać więcej puszek i strzelać symultanicznie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allen79 Zobacz posta
    No właśnie...
    A już zapomnieliśmy jak kultowy efekt w Matrix osiągnięto dzięki spiralnemu ułożeniu 52 aparatów canona (ktoś pamięta model?) i jednoczesnemu odpaleniu... Liczy się pomysł, a nie puszka.

Swoją drogą mamy trzecią radę: dodać więcej puszek i strzelać symultanicznie.
    Obawiam się, że kolega ma do dyspozycji tylko jedno 450D.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

A tak z ciekawości, w Canonie nie ma takiego systemu jak u Nikona. Po dorzuceniu BG, nie zwiększa się prędkość?
    C 50D |T 17-50 f/2,8 | C 50mm f/1,4 |C EX430 II |SanDisk Ultra II 4GB, IV 8GB | Velbon Sherpa 600R
    http://qcel.maxmodels.pl
    http://www.picasaweb.google.com/qcel86

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Nie ma...(przynajmniej w cyfrowych lustrzankach) Canon od razu daje max możliwości. :]

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów