Pokaż wyniki od 1 do 10 z 224

Wątek: Speedlite 580EX II

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar nomad_fh
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Mam pytanie, czy komuś 580 II wyzwala czasem błysk bez naciśnięcia spustu? Bo mi sporadycznie lampa robi taki numer (najczęściej chwilę po zrobieniu zdjęcia - zwłaszcza jak tych zdjęć było kilka).
    Błysk przypomina strobo - ale na dużo większej szybkości.
    Od razu mówię - nie, nie wyzwalam w tym czasie błysku pomiarowego, ani przycisku test Kilka razy zdarzyło się, że błysnęła na aparacie, który był na statywie i nikogo nie było przy nim - więc odpada przypadkowe naciśnięcie czegoś.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez nomad_fh Zobacz posta
    Mam pytanie, czy komuś 580 II wyzwala czasem błysk bez naciśnięcia spustu? Bo mi sporadycznie lampa robi taki numer (najczęściej chwilę po zrobieniu zdjęcia - zwłaszcza jak tych zdjęć było kilka).
    Post do usunięcia. Nie zauważyłem odpowiedzi w tym wątku (a przeglądałem go specjalnie pod tym kątem). Sprawdze ustawienie Cf na lampie. I ewentualnie jak nic nie da - powtórze pytanie
    Ostatnio edytowane przez nomad_fh ; 11-01-2011 o 15:03 Powód: Automerged Doublepost
    Grzesiek "NomaD_FH" (nomad-imprezy.pl, Mój flickr, picassa)
    Canon Eos 400D, Canon Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 + EF 50 1.8 + Sigma 70-200 2.8 + kit EF-S 18-55 IS + 580 EX II + NANEU PRO ALPHA+ mase śmieci

Uprawnienia umieszczania postów