Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Co kupić do rodzinnej fotografii

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Co do 24-105 nie mówię "nie" myślałem co prawda o 17-40 który powiedzmy 700 zł tańszy od 24-105 więc różnica do przełknięcia.
    Być może przesadnie uczepiłem się słów "nowy zestawik", "krajobraz", "chcę się uczyć". Ani jeden z wymienionych przez Ciebie obiektywów poza 50-tką nie pasuje mi do tej zajawki.

Używając 5d, pewnie z 90% zdjęć robiłem 24-105 (z ewentualnym wsparciem 580EX), resztę 70-200, 50 i 85. Zestaw uważałem za kompletny, a Twój opis własnych potrzeb i umiejętności mógłbym (poza zarabianiem) uznać za zbliżony.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Te chińskie wyzwalacze i lampy w dużej ilości... hmm... nie wiem czy czytasz to forum z wystarczającą dozą refleksji
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 07-01-2011 o 01:05 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Być może przesadnie uczepiłem się słów "nowy zestawik", "krajobraz", "chcę się uczyć". Ani jeden z wymienionych przez Ciebie obiektywów poza 50-tką nie pasuje mi do tej zajawki.

Używając 5d, pewnie z 90% zdjęć robiłem 24-105 (z ewentualnym wsparciem 580EX), resztę 70-200, 50 i 85. Zestaw uważałem za kompletny, a Twój opis własnych potrzeb i umiejętności mógłbym (poza zarabianiem) uznać za zbliżony.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Te chińskie wyzwalacze i lampy w dużej ilości... hmm... nie wiem czy czytasz to forum z wystarczającą dozą refleksji
    a co nie tak z tymi lampkami i wyzwalaczami..., możliwe że źle kombinuje więc proszę o szybkie wyprowadzenie na prostą drogę...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    a co nie tak z tymi lampkami i wyzwalaczami..., możliwe że źle kombinuje więc proszę o szybkie wyprowadzenie na prostą drogę...
    Lampy manualne, a dodatkowo więcej niż jedna to naprawdę dużo trudniejsza sztuka niż pojedyncza lampa systemowa, pracująca z automatycznym pomiarem światła. Nie mówiąc o zastosowaniu takiego systemu w warunkach improwizowanych, a z takimi kojarzy mi się fotografia rodzinna.

Co do 17-40 - nazywanie tego szkła na pełnej klatce uniwersalnym uważam za nieporozumienie. Ono do pełnej klatki jest dedykowane, a owszem - ale do dość ściśle określonych zastosowań, znów - jak dla mnie dalekich od fotografii rodzinnej. Nie mieszajmy dwóch systemów walutowych...
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Lampy manualne, a dodatkowo więcej niż jedna to naprawdę dużo trudniejsza sztuka niż pojedyncza lampa systemowa, pracująca z automatycznym pomiarem światła. Nie mówiąc o zastosowaniu takiego systemu w warunkach improwizowanych, a z takimi kojarzy mi się fotografia rodzinna.

Co do 17-40 - nazywanie tego szkła na pełnej klatce uniwersalnym uważam za nieporozumienie. Ono do pełnej klatki jest dedykowane, a owszem - ale do dość ściśle określonych zastosowań, znów - jak dla mnie dalekich od fotografii rodzinnej. Nie mieszajmy dwóch systemów walutowych...
    Na początku tego wątku wyraźnie określiłem cel tego 17-40, że będzie wykorzystywany w krajobrazie razem z tamronem 70-300 a do fotografii nazwijmy to rodzinnej wymienione wcześniej stałki...

Uprawnienia umieszczania postów