Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Ile robicie zdjęć?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Czyli sprzet u was zbytnio się nie wysila heh czasem się zastanawiam czy warto tak oszczedzać sprzęt i tak traci na wartosci i tak,a chyba lepiej robić więcej dobrych zdjęc niż trzymać go w szafie...tyle że do zdjęć potrzebny jest czas i pewnie powodem tak małej ilosci zdjęc co u niektórych jest właśnie brak czasu
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Czyli sprzet u was zbytnio się nie wysila(...)
    Może się nie wysila - to zależy kto jaką ma miarę. Ja uważam, że sprzętu raczej nie oszczędzam, a wartości raz kupionego przedmiotu już dalej nie mierzę.

Uwierz, ale aparat mam ze sobą często/gęsto (praktycznie w każdej wolnej chwili)...po prostu rzadziej jest okazja z niego korzystać. To nie tylko braki czasu - to także kwestia wymagań co do samego kadru, światła i tem podobne bzdety. Jednym słowem im dłużej siedzę w temacie fotografii, tym trudniej robi mi się zdjęcia - a wydawałoby się, że powinno być na odwrót :-D
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec

Domyślnie

W 2009 r. : 52000
    W 2010 r. : 33000

W 2009 r. pracowałem w lokalnym portalu informacyjnym. W 2010 r. realizowałem głównie zlecenia i własne projekty. Od portretów, przez reportaż, po sport (przez to ostatnie takie ilości).

Jak popatrzyłem, to aż się przeraziłem. ;-)
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Domyślnie

Ok 20000 rocznie, większość w czasie urlopu i wyjazdów

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Czyli sprzet u was zbytnio się nie wysila heh czasem się zastanawiam czy warto tak oszczedzać sprzęt i tak traci na wartosci i tak,a chyba lepiej robić więcej dobrych zdjęc niż trzymać go w szafie...tyle że do zdjęć potrzebny jest czas i pewnie powodem tak małej ilosci zdjęc co u niektórych jest właśnie brak czasu

Nie zgadzam się z podejściem, że sprzęt traci na wartości. Dla fotografującego sprzęt ma taką wartość jakie zdjęcia nim potrafi zrobić. Jeśli nie to tylko mniej lub bardziej droga kupa złomu.

Liczą się zdjęcia, nie sprzęt - każdy zawodowy fotograf ci to powie. Ja mam 5D mi on wystarczy, nie robi gorszych zdjęć przez to że ma 3 lata. Oprócz obiektywów i dalmierza, prawdopodobnie nowy korpus kupię za min. 5 lat. I za te 5 lat będę nim robił lepsze zdjęcia niż gdy go kupiłem, a nie od wczoraj fotografuję.

Uprawnienia umieszczania postów