Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 215

Wątek: Oficjalny foto/wątek Panasonic DMC-LX3/Leica D-LUX 4

Domyślnie

Hey no panowie,
    Jak napisałem, leicę odpuściłem ( mimo czerwonego znaczka ) ponieważ uważam, że jest za droga jak na to co oferuje. Pasikonik jak piszecie to jest to samo tylko tańsze ( bo bez czerwonego znaczka ). Ja się z wami podzieliłem moimi odczuciami w temacie i tyle.
    Chyba nikt nie kupuje takiego aparatu, żeby robić zdjęcia macro, zdjęcia z użyciem wysokich ISO, portretów, krajobrazów, zwierząt, itd. A właściwie wróć- te aparaty są właściwie do tego- żeby zrobić wszystko. A jak coś jest do wszystkiego...
    Dlatego trochę bezpodstawne wydaje mi się rozklejanie się nad histogramami, wyświetlaczami itd.
    Jak napisałem wcześniej- podzieliłem się swoimi odczuciami po sprawdzeniu ( nie mylić z testowaniem ) leici i ixusa. Nie sprawdzałem ostrości i (lub) aberracji chromatycznej przy jakimś tam iso, jakiejś tam przysłonie itd.
    Dla mnie obydwa te aparaty to po prostu kieszonkowe P&S.
    A co do canona serii G to miałem kiedyś G5 zanim mi nie ukradziono, i mam chyba sentyment do tej serii. Czy byłby lepszy od leici- nie wiem.
    Pozdrawiam.
    Ps. A pasikonikom jakoś nie ufam...
    Może troszkę chaotycznie, ale pora późna, a browarek był dobrze schłodzony

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTO-HIT Zobacz posta
    A jak coś jest do wszystkiego...
    To jest to coś niezmiernie przydatnego, gdy nie chce się lub nie można użyć czegoś bardziej specjalizowanego. Takie coś to tak samo ważny komponent zestawu nałogowego fotopstrykacza jak te inne - z niewiadomych powodów bardziej szanowane.

Cytat Zamieszczone przez FOTO-HIT Zobacz posta
    Dlatego trochę bezpodstawne wydaje mi się rozklejanie się nad histogramami, wyświetlaczami itd.
    Dlatego, że zdjęcia z dslr będą i tak lepsze? To truizm. Kompakty różnią się od siebie bardziej niż cropy czy fullfrejmy. Ciągnąc dalej to rozumowanie, olać należy kompakty en bloc - komórki wystarczą.

Chyba jednak warto mieć kompakt, który spełnia nasze wymagania. I czy to będzie support czy jedynak - jest bez znaczenia.

Dlatego - warto rozmawiać
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Ok.
    Rozumiem i przyjmuję punkt widzenia.
    Pozdrawiam.

Zablokowany

Domyślnie

Grzybki z LX-3. Lubię fotografować tym aparatem. Prawie zawsze mam go przy sobie. Aparat bardzo mi pasuje, jedyna wada to działający na nerwy dekiel obiektywu.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drfidel Zobacz posta
    Grzybki z LX-3. Lubię fotografować tym aparatem. Prawie zawsze mam go przy sobie. Aparat bardzo mi pasuje, jedyna wada to działający na nerwy dekiel obiektywu.
    Podpisuję się pod tym. U mnie po zakupie m/43 LX3 awansował do pozycji kieszonkowego notatnika. Mam go zawsze przy sobie i bardzo sobie cenię, że w trybie iAuto nie trzeba przełączać tej wajchy po lewej stronie w tryb makro.
    Trochę dziwnie ludzie reagują jak po pytaniu czy zapiszę sobie numer, mówię tak i wyciągam LX'a i robię fotkę bez_lampy

Przy okazji
    http://www.optyczne.pl/index.php?tes...at&test_ap=139
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Z liczb szumy w LX wygladaja najlepiej, ale na cropach jak dla mnie G11 ma przewage.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Z liczb szumy w LX wygladaja najlepiej, ale na cropach jak dla mnie G11 ma przewage.
    Jeśli piszesz o LX5, to imho powoli dojrzewam do bezstresowego (w razie niezadowolenia odkupię) polecania tego jako aparat rodzinny indoors.
    G11 nie zapakuję w kieszeń moich sztruksów, G11 nie zrobi mi ujęć (z poziomu podłogi) zapierających dech w piersiach rodziców - oczywiście na 24mm , OK napiszę to

Po kilku latach używania LX3, LX5 to..._idealna_kamera indoors, imho oczywiście.
    B. szybki jak na kompakt AF, video zoom!, zoom do 90mm.

A... miałem napisać to, że coraz częściej filmuje niż robię fotki i GF1 i LX3 i bardzo tęsknię za 100mm f/4IS makro dla m/43 (mój pomysł i marzenie jak na razie, na bieda 200/2VR), bo video z PL45 Elmarit po prostu powala.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drfidel Zobacz posta
    Aparat bardzo mi pasuje, jedyna wada to działający na nerwy dekiel obiektywu.
    Przełóż go na prawą stronę i problem znika.

Ja swojego LX3 sprzedałem jakiś czas temu. Ricoh GRD3 leży u dilera od tygodnia, ale wstrzymałe się z wysyłką, bo przez te świeta kurierzy jeżdżą jak chcą.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jeśli piszesz o LX5, to imho powoli dojrzewam do bezstresowego (w razie niezadowolenia odkupię) polecania tego jako aparat rodzinny indoors.
    G11 nie zapakuję w kieszeń moich sztruksów, G11 nie zrobi mi ujęć (z poziomu podłogi) zapierających dech w piersiach rodziców - oczywiście na 24mm , OK napiszę to
    Dlatego ja caly czas rozwazam S95 ktory jest mniejszy od LX5 a matryca to dokladnie to samo co w G11.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    video z PL45 Elmarit po prostu powala.
    a co to ten PL45 Elmarit? lubię czytać Twoje opinie o kompakcikach bo często je przerabiasz a ja też co rusz zmieniam i szukam czegoś nowego ale błagam... zmień ten męczący "ponglish na bardziej zjadliwy do czytania styl bo momentami kompletnie nie wiem o co Tobie chodzi

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Przełóż go na prawą stronę i problem znika.

Ja swojego LX3 sprzedałem jakiś czas temu. Ricoh GRD3 leży u dilera od tygodnia, ale wstrzymałe się z wysyłką.
    znaczy co? po przełożeniu na prawą stronę dekiel znika i przestaje być upierdliwą zatyczką, która dynda przy aparacie i którą to co rusz trzeba manewrować?
    oo proszę ! jakie ceny i gdzie za tego ricoha bo też strsznie się na niego czaję? bardzo podoba mi się obrazek z tego cudactwa...

Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów