Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Kurs fotografii dla początkujących

Domyślnie Kurs fotografii dla początkujących

Cześć
    Z góry przepraszam jeśli źle umieszczam post i w razie czego, to proszę o przeniesienie

Szukam kursu fotografii dla początkujących (w Warszawie). Skończyłam studia polonistyczne i chciałabym pracować jako redaktor. Niestety nie znam się na fotografii, a chciałabym uzupełniać moje teksty dobrymi zdjęciami. Znalazłam następujące kursy:
    http://www.akademiafotografii.pl/war...urs-fotografii
    http://wsfoto.art.pl/informacje-o-sz...rowej/program/
    Oczekuję, że po kursie nie będzie dla mnie tajemnicą obsługa aparatów cyfrowych, lustrzanek, dobór przysłony, czasu naświetlania, oraz że będę miała jakieś pojęcie jak uzyskać fajne efekty na zdjęciach. Czy ktoś z Was mógłby się wypowiedzieć na temat którejś ze szkół? A może znacie coś innego wartego polecenia?

Potrzebuję, aby kurs był prowadzony przez jakąś firmę (muszę mieć fakturę).

pozdrawiam
    Sylwia

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Polecam instrukcję obsługi aparatu i pierwszą lepszą książkę dla początkujących

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

Sam nigdy nie byłem na takim kursie ale myślę że jeżeli chodzi o naukę podstawy to wszędzie będzie podobnie. Po za tym tak jak kolega wyżej napisał, warto pobawić się też samemu sprzetem przy jakiejś lekturze

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Polecam książki Bryana Petersena wydawnictwa Galaktyka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Bryana Petersona z cyklu fotografia bez tajemnic.
    Przepraszam za pomyłkę w nazwisku autora
    Ostatnio edytowane przez MaRyBu ; 23-12-2010 o 18:09 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Okolice Torunia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvii Zobacz posta
    Oczekuję, że po kursie nie będzie dla mnie tajemnicą obsługa aparatów cyfrowych, lustrzanek, dobór przysłony, czasu naświetlania, oraz że będę miała jakieś pojęcie jak uzyskać fajne efekty na zdjęciach.
    To kursy też uczą pomysłów? Chyba się od razu zapiszę. Rzekome fajne efekty nie biorą się ot, co z kursów tylko z TWOJEJ GŁOWY. To Ty musisz mieć pomysły. Ludzie uczą się tego latami. Nie wiem ile będziesz musiała kursów przejść, ale jednak będą to musiały być darmowe.
    Cytat Zamieszczone przez sylvii Zobacz posta
    A może znacie coś innego wartego polecenia?
    Podstawa. Instrukcja obsługi aparatu. Bo musisz się do niego przyzwyczaić, a nie on do Ciebie. Zacząłbym od zakupu takiego aparatu:-D

Początki nałogu

Domyślnie

sylvii - potrzebujesz papierka o ukończeniu takiego kursu ? Jeżeli tak to bierz najtańszy jaki jest jeżeli nie to lepiej bądź samoukiem ja nie będę polecał nawet książek, a tylko pstrykanie, pstrykanie, pstrykanie... Testując i szukając odpowiednich wartości w aparacie będziesz wiedziała jak najlepiej zrobić jakąś fotkę w odpowiedniej sytuacji Dla pogłębiania wiedzy i nie wydawania gotówki polecam Google

Jaki sprzęt foto posiadasz ?
    / Canon /

Coś już napisał Awatar Hubolsky
    Miasto
    Ełk

Domyślnie

Z metodą prób, to jednak niedorzeczność. Bez minimalnych podstaw to tylko się zniechęcić można. Kursy podstaw raczej za mocno się nie różnią - i jak pisali przedmówcy można je samemu załapać dzięki lekturze. Są jeszcze fora internetowe, wspólne plenery itp. Jak złapiesz bakcyla to będzie z górki ;-)
    EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zapraszam do wątku

ksiazki o fotografii

ilość informacji jest tam wystarczająca.

Domyślnie

A mnie się przydały kursy od Sylwi

Początki nałogu

Domyślnie

Sylvii, pstrykam sobie już jakiś czas, a chciałbym zostać redaktorem. Zdjęcia już jakieś jestem w stanie zrobić, polecisz mi jakiś kurs polonistyczny dla początkujących?
    Prawda jest taka, że ludzie jak w każdej profesji uczą się tego latami, a i tak nie wszyscy są w stanie zrobić zdjęcia fajne, efektowne i dopowiadające historię opisaną tekstem. Jak kupisz se "ekspozycję bez tajemnic" Petersona i kilka razy przeczytasz, potem weźmiesz aparat, posprawdzasz i jeszcze kilka razy przeczytasz, to zdjęcia Twe staną się technicznie poprawne. I nic ponad. Po kursie dla początkujących efekt będzie podobny...Budowa zdań.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów