Miałem 20D i pierwsza migawka padła po 128tyś Założyłem drugą i nie było problemu. Potem wymieniłem na 40D bo potrzebowałem szybszego AF do ptaków
20D to świetny aparat. Jakość zdjęć z 20-ki praktycznie identyczna jak z 30D i 40D i nawet 50-ki więc jak nie potrzebny szybszy AF to śmiało bierz. A wyswietlacz w 20D zdecydowanie lepszy niż w 40D
Mam do tej puszki sentyment
wczoraj pucha dotarła, na razie pstrykam ze starym ef 28-80 (na początku skłamałem, oczywiście jeśli jest kit to nie jest usm ;/) i bez karty, więc się uczę po prostu, miałem zamieszanie jakieś z softem, ale pościągałem wszystko możliwe i chyba będzie cykać.
trochę się boję że 5fps sprawi że aparat mi się skończy szybko, ale może przejdzie po kilku dniach.
jest super-hiper twardy metalowy, wiedziałem że ma być ciężki, ale jest jeszcze trochę cięższy niż myślałem.
co do wyświetlacza to byłem przygotowany na gorsze
jestem zadowolony bardzo na razie, ale na razie to obsługa, wykonanie i features, poczekam na kartę i zobaczę jak wyglądają zdjęcia na ekranie o rząd wielkości większym.
Dwudziecha świetny sprzęt, bardzo mile wspominam to body, miał wszystko co trzeba do robienia porządnych zdjęć. Co do wyświetlacza to pamiętam jak się cieszyłem po zakupie, że można zrobić "pełny ekran" bez żadnych cyferek jak to miało miejsce w 300d i co bardzo mnie denerwowało przy przeglądaniu zdjęć. Mimo że mały to chyba bym się nie zamienił na tego z 40d - porażka.
pozdro.,
m.
a btw co jest tak fatalnego w lcd 40d?
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Przecież do ładowarki pasuje zwykły przewód sieciowy stosowany w np. w radiach.
e-e
mamy inne ładowarki
ja mam cg-580 i tam są wysuwane płaskie bolce![]()
No mnie za cholerę nie przekonał lcd w 40d właśnie ze względu na to, że go powiększyli zostając przy tej samej rozdzielczości, co samo przez się mówi, że lepiej niż w 30d być nie może. Moim i nie tylko zdaniem obraz jest jakiś taki mdły(oczywiście żyć się z tym da) i nie chodzi o fobię i wymyślanie niestworzonych rzeczy bo miałem większą lub mniejsza przyjemność focić od 20d do 50d więc jakieś porównanie mam.