Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Dobór body do już posiadanych szkieł.

Miasto
    Bydzia

Domyślnie

Też bym chciał taki spadek ...wracając, też uważam że 5D to dobry wybór, cena przyzwoita i przy sprzedaży niewiele się traci .

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Myślę, że należałoby sprzedać dwa pierwsze obiektywy i kupić 7D, C10-22, C17-55IS i C 70-200L ( na jaki tam zostanie kasy). Powstanie kompletny zestaw o sporych możliwościach w zakresie zainteresowań kolegi.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaha35 Zobacz posta
    i przy sprzedaży niewiele się traci .
    Wczytując się w to wszystko, co ludzie wypisują na tym forum. Powinno się za pierwsze kryterium obstawiać właśnie sprzedaż aparatu, zanim jeszcze dojdzie do jego zakupu. Kurcze, nie przesadzajmy. Ręka w górę Ci którzy kupując aparat myśleli o następnym w dniu jego zakupu. O wszystkim tak myślicie? O nowy dom - kurcze, ale położony w centrum - ciężko będzie go potem sprzedać.

Co z tego, że kolega miał wcześniej kompakta? Ostatnio wiele ludzi widząc wpis : "miałem kompakta" - przesiadam się, nagle wykazuje wielki dystans do pytającego. Urodziliście się z lustrem między nogami? - brawo, moje kondolencje dla waszych matek.

Podarujmy też sobie komentarze w stylu sprzedaży szkieł i zakupu APS-C. Są szkła pod FF więc dajmy też puchę. Jest i budżet i to dosyć spory, a wy polecacie mu APS-C?

Wiele osób wspomina o 5d -też jestem za tym. Nic tylko szukać 5d z odpowiednim przebiegiem. W architekturze AF aż tak się nie liczy Jeśli jednak kolega stwierdzi, że nie chce używki to tylko 5dmk2 i kropka. Temat nie musi lać się jak krew z nosa, nie musi być także jak rzeka

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Wczytując się w to wszystko, co ludzie wypisują na tym forum. Powinno się za pierwsze kryterium obstawiać właśnie sprzedaż aparatu, zanim jeszcze dojdzie do jego zakupu.
    Nie, pierwsze kryterium na forum-ma należeć do wielkiej trójki 5d-5d2-1d2
    Co z tego, że kolega miał wcześniej kompakta? Ostatnio wiele ludzi widząc wpis : "miałem kompakta" - przesiadam się, nagle wykazuje wielki dystans do pytającego. Urodziliście się z lustrem między nogami? - brawo, moje kondolencje dla waszych matek.
    Wskażesz post?
    Podarujmy też sobie komentarze w stylu sprzedaży szkieł i zakupu APS-C.
    Jak wyżej, wskażesz post o sprzedaży szkieł?
    Są szkła pod FF więc dajmy też puchę. Jest i budżet i to dosyć spory, a wy polecacie mu APS-C?
    A dlaczego nie? Sam masz szkła EF i 50d. Da się zdjęcia robić? Po co człowiekowi utrudniać życie aparatem, który w swej istocie nie jest najprostszy? Tylko dlatego, że jest budżet?
    Wiele osób wspomina o 5d -też jestem za tym. Nic tylko szukać 5d z odpowiednim przebiegiem.
    5d było jak na polskie realia dość drogim korpusem. Na tyle drogim, że nie każdy zawodowy fotograf mógł sobie pozwolić. Niejeden na tym forum mocno zaciskał pasa, aby go kupić (nadal wspominam o zawodowcach). I nagle nie wiadomo skąd mamy niesamowite zapasy używanych 5d z niewielkim przebiegiem. Worek bez dna na najbliższe trzydzieści lat.
    Jeśli jednak kolega stwierdzi, że nie chce używki to tylko 5dmk2 i kropka. Temat nie musi lać się jak krew z nosa, nie musi być także jak rzeka
    No cóż, skoro już wyraziłeś współczucie dla naszych matek, wydałeś jedyną słuszną opinię-radę, można temat zamknąć.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów