Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Czy warto zmienić obiektyw

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

A nie lepiej byłoby poszukać poczciwych starych L-ek? 80-200/2.8 chodzi od 2200-2500. Podobnie sprawa się ma do 35-350L - w tym przypadku jest już inne światło - ale obrazek naprawdę super

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    A nie lepiej byłoby poszukać poczciwych starych L-ek? 80-200/2.8 chodzi od 2200-2500. Podobnie sprawa się ma do 35-350L - w tym przypadku jest już inne światło - ale obrazek naprawdę super

Żużel wymaga szybkich obiektywów, dlatego wątpie czy w tak dynamicznych sportach sprawdzą się stare Lki, dlatego lepiej już zostawić 50-250.
    70-200 F/4 L jest dużo lepszym optycznie szkłem od 50-250 i lepiej sprawdzi się w tego rodzaju fotografi.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    Żużel wymaga szybkich obiektywów, dlatego wątpie czy w tak dynamicznych sportach sprawdzą się stare Lki, dlatego lepiej już zostawić 50-250
    Niestety, ale jedynym moim odniesieniem było robienie zdjęć za pomocą 80-200/2.8 - to było na motocrossie. Powiem szczerze, że szybkości mi nie brakowało. Szkoda tylko, że nie jestem w stanie pokazać efektów mojej pracy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przy takich ujęciach liczy się nie tylko af w obiektywie, ale też w aparacie. Servo w C50 chyba nie jest powalające (powtarzam opinie innych). Ta L jest szybka (mam), jednak końcowy efekt zależy też od techniki fotografowania, odległości od obiektów itd. Poćwicz najpierw tym zestawem, który masz.

Uprawnienia umieszczania postów