Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Jaki dokupić obiektyw do 50D i 5D II

Domyślnie Jaki dokupić obiektyw do 50D i 5D II

Jak w temacie.
    Mogę kupić 5d II. 50d mam, do niego canona 50 1,8, tamrona 28-75 2.8
    Brakuje mi szerokiego kąta (zdjęcia plenery, wnętrza). Mogę dokupić jeden obiektyw. Co radzicie - kupić ultra szeroki (żeby mieć na 50tce szeroki i ultra do zadań specjalnych na FF) czy nie ma sensu? Czy lepiej kupić jakiś niezawodne szkło w normalnym szerokim zakresie?
    Jakie obiektywy z podanego zakresu ogniskowych będą działać na obu puszkach?
    Jeśli temat był, przepraszam za zaśmiecanie
    Decyzję musze podjąć na dniach

Aha, zakres cenowy na obiektyw do 3000.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Np. C17-40/4, S14/2.8 będą działać na obu i spełniać kryteria. Poczytaj sobie o nich.

Jak tylko na cropa to np. C10-22, T11-16...

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To chyba radze tak jak poprzednik C. 17-40/4 L, plus niezbedny statyw.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartaD Zobacz posta
    kupić ultra szeroki (żeby mieć na 50tce szeroki i ultra do zadań specjalnych na FF) czy nie ma sensu? Czy lepiej kupić jakiś niezawodne szkło w normalnym szerokim zakresie?.
    ... i niby my to mamy wiedzieć?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mogę kupić 5d II. 50d mam, do niego canona 50 1,8, tamrona 28-75 2.8
    Brakuje mi szerokiego kąta (zdjęcia plenery, wnętrza). Mogę dokupić jeden obiektyw. Co radzicie - kupić ultra szeroki (żeby mieć na 50tce szeroki i ultra do zadań specjalnych na FF) czy nie ma sensu? Czy lepiej kupić jakiś niezawodne szkło w normalnym szerokim zakresie?
    Jakie obiektywy z podanego zakresu ogniskowych będą działać na obu puszkach?
    Sigma 12-24HSM.

Domyślnie

skoncentruj się na FF ma być ultra szeroko więć Sigma/Canon 15/2.8 fish lub Sami 14/2.8
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tylko po co Ci obiektyw pod 50D, skoro masz 5D2? Kup 17-40 i z głowy, a 50D niech lezy w szafie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

w tej cenie tylko 17-40 ktory daje calkiem ladny obrazek, kontrast i calkiem niezle pracuje pod swiatlo

Domyślnie

Chodzi o to, ze czasem potrzeba pracować na dwóch puszkach (np śluby), Dzięki za wskazówki. Bardzo się przydały

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Chodzi o to, ze czasem potrzeba pracować na dwóch puszkach (np śluby), Dzięki za wskazówki. Bardzo się przydały
    Na dwóch puszkach jednym obiektywem trochę ciężko się pracuje Przerzucany nad głowami gości obiektyw może wyjść na kręconym filmie... hmm... po przemyśleniu, może być to wreszcie coś intrygującego w tej żenadzie

Jeżeli masz 50d, a 5d dopiero w planach proponuję albo wariant Sundersa, albo poświęcić 100-200 złotych celem tymczasowego nabycia superkillera 18-55IS. Na 50d będziesz miała z niego więcej pożytku niż z 17-40.
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów