Pokaż wyniki od 1 do 10 z 564

Wątek: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Voy, wg informacji pod tym linkiem wychodzi, że Canon 70-300 jest lepszy... chociaż to tylko takie 'testy' zwykłych ludzi... więc wiarygodność niewielka.

Ostatnio miałem okazję podpiąć C70-300 do aparatu i pstryknąć parę zdjęć w sklepie. Było to bardzo pozytywne doświadczenie. Canon zaskoczył mnie do tego stopnia, że jak oglądałem zdjęcie pudełek obiektywów na półce, to w pierwszej chwili myślałem że było zrobione stałką 60mm, którą też testowałem, dopiero w exif było info, że to 300mm, 1/20s i f/8.

Wniosek z tego taki, że 70-300 canona jest chyba lekko niedoceniany, przynajmniej tutaj na CB.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Voy, wg informacji pod tym linkiem wychodzi, że Canon 70-300 jest lepszy...
    Akurat w przypadku Canona, po stronie 70-300 systemowego nie ma żadnego argumentu. Tamron jest lepszy pod każdym względem. W przypadku wersji Nikonowej jest nieco inaczej, Nikkor jest porównywalny optycznie i mechanicznie, ma jedynie mniej wydajną stabilizację od Tamrona i niektórzy twierdzą, że nieco szybszy AF.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    chociaż to tylko takie 'testy' zwykłych ludzi... więc wiarygodność niewielka.
    Takie testy potrafią często być dużo bardziej wiarygodne od "testów" niektórych portali, gdzie konkretne firmy płacą za reklamę lub sprzedawców, którzy potem mają konkretne zyski ze sprzedaży.
    Nie, nie mam tutaj na myśli Cichego. :-P

Uprawnienia umieszczania postów