To ciekawe jak wytłumaczysz nietrafianie 50D ze szkłem 50/1,8 (duży FF nie do skorygowania mikroregulacją) natomiast to samo szkło na 10D, 5D i 1DII trafia w punkt? Czynnik ludzki wykluczam bo jedna osoba, konkretnie ja robiła zdjęcia porównawcze.
To ciekawe jak wytłumaczysz nietrafianie 50D ze szkłem 50/1,8 (duży FF nie do skorygowania mikroregulacją) natomiast to samo szkło na 10D, 5D i 1DII trafia w punkt? Czynnik ludzki wykluczam bo jedna osoba, konkretnie ja robiła zdjęcia porównawcze.
można to wytłumaczyć jakąś lipą z AF w 50D, można błędem w komunikacji 50D <<>> szkło, można wytłumaczyć tak czy owak... i co, teraz wszyscy popadną w paranoję, że AF w 50-ce to tragedia, a nie mówiąc już o tym w xxxD, bo o tym w 5D, to już wiadomo.. wiesz, co im więcej wypowiedzi tego typu, im więcej pada z Twojej strony podobnych postów, tym bardziej, jako jeden ze świeższych userów forum, zaczynam odnosić wrażenie, że bywasz nieomylny, masz doskonały sprzęt i w ogóle wszystko inne o kant...
Bogdan_Ch podał jedno z rozwiązań... z rozwiązań na BF/FF wielu fotografów... jedno z rozwiązań na rozmazane zdjęcia... co nie znaczy, że nie ma racji.. ja uważam, że może to być właśnie taki problem - zdarza się dosyć często. można to potwierdzić w sposób prosty - wężyk + statyw + 10s zwłoki.. potwierdzi się - mniej telepać łapkami, nie potwierdzi się - szukamy innej przyczyny, może to egzemplarzowa wada, ale na pewno nie fakt, że 50D ma totalnie do bani AF - bo może faktycznie jestem ślepy, ślepi są ludzie, którym robię zdjęcia i tysiące innych jego userów..
.
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]