Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: Pomoc w zakupie 50D w lublinie

Mieszany widok

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie Pomoc w zakupie 50D w lublinie

Witam
    Nie wiem gdzie dać, więc daje tutaj. Mam nadzieję że nie pomyliłem działów.
    Szukam kogoś z Lublina z dobrą, a raczej sprawdzona szklarnią. Do tej pory używałem canona XXXD ze szkłami M42, nie mam żadnego dobrego szkła z AF(poza tym i tak nie mam żadnego szkła teraz w lublinie). Sporo się naczytałem z niesprawnym AF w 50D i nie bardzo chcę wtopić kasę. Czy znalazłby się ktoś by podjechać ze mną gdzieś w celu pomocy w wyborze właściwego egzemplarza? Oczywiście wiem że taka usługa kosztuje i nie ma nic za darmo.
    Termin jaki mnie interesuje to ten piątek czyli 3 grudzień, ewentualnie początek przyszłego tygodnia. Wie ktoś gdzie są do dostania jeszcze 50D w Lublinie poza KDM? Oczywiście w rozsądnych pieniądzach.
    pozdrawiam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Nie wiem czy w kupowanie w KDM to dobry pomysł. 3 mam chyba czas

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Czemu w KDM kupowanie może nie być dobrym pomysłem? Fakt trochę drogo, ale nigdzie więcej nie znalazłem, a wolałbym wziąć do łapy i obejrzeć zanim zapłacę. W lublinie mieszkam od kilku m-cy i nie za bardzo znam sklepy foto, możesz mi coś polecić? Wczoraj byłem nawet w MM ale tam nie maja C50, najwyższy model to 550D i same Soniaki jakieś.
    pozdr.

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

byłem wczoraj, 50D skończyło się kilka dni temu niestety. o ile będzie jeszcze to na pewno już nie w promocyjnej cenie.
    pozdr.

Domyślnie

nie mam zbyt dobrych doświadczeń z KDM - chociaż to jedyny taki sklep/hurtownia w tym nędznym mieście. niestety co do szklarni nie pomogę, bo sprzęt mam obecnie w warszawie. no i zastanawia mnie co takiego strasznego "naczytałeś" się o AF w 50D, skoro bardzo wiele osób go chwali - a nawet ocenia lepiej niż w 5DmkII - no i jak dla mnie to jest bez zastrzeżeń..

w FJ w Galerii Lubelskiej nie ma już 50-ek ? jeśli jesteś zdecydowany to może Cichy coś ma jeszcze - dobierze i będziesz zadowolony.

ps. swoją drogą połowę sprzętu mam z wysyłkowej - Cyfrowe lub Fotozakupy - bez zastrzeżeń, a jak coś, to jest gwarancja. poza tym to Canon, a nie jakiś Noname
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Jest tu jakiś post poświęcony AF 50D i powiem że ludzie psy wieszają. Nie wiem ile w tym prawdy ale wolałbym się upewnić kupując czy wszystko jest ok.
    Póki co 50D znalazłem jedynie właśnie w KDM, i na stronie Euro RTV AGD czy jak on się tam nazywają.
    A Cichy to chyba tamronami i samyangami handluje? czy może czymś jeszcze? przynajmniej tyle widzę na allegro.
    pozdr.

Coś już napisał

Domyślnie

Kolego co by tu doradzić, mam 40 i 50D, jak dla mnie af jest ok, nawet na bocznych punktach daje sobie radę. Co do kupna 50D, to jeśli nie ma w Twoim miescie, a zakup body to poważna sprawa to moze warto ruszyć sie z miejsca i podjechać gdzieś dalej. Ja polecam w Krakowie sklep:

http://www.fotocyfra.sklep.pl/opis_p...itle=:%20Canon

Kupiłem u nich kilka obiektywów, miła obsługa i z cenami można się dogadać. Zadzwoń i popytaj
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    Jest tu jakiś post poświęcony AF 50D i powiem że ludzie psy wieszają. Nie wiem ile w tym prawdy ale wolałbym się upewnić kupując czy wszystko jest ok.

pozdr.
    Tak to już jest, ci którzy mają problem piszą, ci którzy go nie mają siedzą cicho i robią foty. Podejrzewam że tych drugich jest więcej :-), ale ostrożności nigdy dość....sprawdzaj, testuj i przebieraj !
    |Canon|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    Póki co 50D znalazłem jedynie właśnie w KDM, i na stronie Euro RTV AGD czy jak on się tam nazywają.
    A Cichy to chyba tamronami i samyangami handluje? czy może czymś jeszcze? przynajmniej tyle widzę na allegro.
    pozdr.
    Nic podobnego, AF w 50D jest spoko i nie nalezy szukać dziury w całym.
    ogólnie 50D to dobry model i możesz śmiało kupić w wysyłce. Ja tak zrobiłem wiosną i nie żałuję. Poza tym sprawdż w sklepie internetowym FJ - tam możesz kupić a odbierzesz w sklepie u siebie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów