Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Poszukuję opinii nt. torby Lowepro Stealth Reporter D400 AW ? Ktoś miał, używał, jakie plusy/minusy, no i pytanko, czy torba zmieści: 2xDSLR, 4 szkła, 1-2 lampki i kilka dupereli. Teoretycznie producent informuje, że w/w sprzęt powinien się upchnąć, ale wzorem producentów samochodów i deklarowanego przez nich zużycia paliwa dla danego auta w granicach 6l/100km - efektywnie 10l/100km wolę potwierdzić te informacje :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Poszukuję opinii nt. torby Lowepro Stealth Reporter D400 AW ? Ktoś miał, używał, jakie plusy/minusy, no i pytanko, czy torba zmieści: 2xDSLR, 4 szkła, 1-2 lampki i kilka dupereli. Teoretycznie producent informuje, że w/w sprzęt powinien się upchnąć, ale wzorem producentów samochodów i deklarowanego przez nich zużycia paliwa dla danego auta w granicach 6l/100km - efektywnie 10l/100km wolę potwierdzić te informacje :]

Zmieścisz. Używałem przez 2 lata D300AW , a od pół roku D400AW. W tą pierwszą wkładałem 1 body z podpiętym szkłem, 3-4 obiektywy i lampę którą łamałem w ten sposób że palnik wchodził w jedną z komór a resztę "kładłem" obok body, jakoś tak. D400 jest nieco większa, ale głównie bardziej głęboka co podoba mi się mniej. Lepiej gdyby była szersza, bo przez tą głębokość jest sporo nie wykorzystanego miejsca. Zależy jeszcze jakich używasz szkieł, ja głównie noszę w niej krótkie stałki więc nie potrzebuję tak wysokiej torby (np spokojnie mieści w pionie 300/4 IS.

Generalnie torba jest ok, dobrze leży, jest "miękka" (co dla jednych jest zaletą a dla innych wadą), jak zapomnisz jej zapiać to i tak jest stabilna i nie ma strachu że coś zgubisz etc. Ja zmieniłem z D300 na D400 aby dać więcej ochrony dla 85/1,2 bo z w/w zestawem była mocno napchana.

W sieci jest sporo filmików z tymi torbami. Zerknij na nie.
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów