50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nie używałem ale oglądałem bo sie do niej przymierzałem,ale kupiłem f2 bo f1x to strasznie duży worek i raczej mało poręczny jak dla mnie przy dłuższych wypadach na miasto czy w plener, f2 jest niewielka kompaktowa a bardzo pojemna,jesli chcesz do f1x zmiescic to co masz w stopce to daruj sobie,pooglądaj troche zdjęć tych toreb np na FLICKR jest tego kupa pod hasłem domkeUżywał ktoś Domke F-1X? Mogę prosić o opinie?
EOS + L i kupa gratów ...
Ja się podpisuję pod prośbą ac3. Też szukam i nie mogę znaleźć optimum dla siebie. A chodzi mi dokładnie o to samo, aby można było w poziomie wszystko ładnie ułożyć obok siebie (a dużo tego nie mam), tylko sęk w tym aby przy w miarę zgrabnych gabarytach, dało się nosić body z zapiętym 70-200, a obok było miejsce na 2 szkiełka i lampę. Co nie znajdę to wymaga rekonfiguracji przy zmianie 70-200 na 17-55, albo przystosowane jest do noszenia w pionie (wtedy 70-200 na puszce odpada) lub jest wielkie jak Hama Defender 210. Idealna dla mnie byłoby coś pośredniego między Defenderem 200 a 210 no ale nie robią takich![]()
piątka, trochę szkła i gadżety
Witam, zna moze ktos jakis maly, dyskretny plecak, czy torbe na zestaw 5d bez gripa, 500d bez gripa, 17-40, 50l, 100l, 430ex i macbooka 13"? Ewentualnie moge go zredukowac o setke, ale to jest minimum.
Pozdrawiam.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zapomnialem dodac, plecak/torba powinna miec grube scianki, bo czasem zdarza mi sie zachaczyc sprzetem o sciane przez przypadek i miec w miare wygodny dostep do srodka. Oczywiscie nie za wygodny, zeby mi nie wyjeli sprzetu zanim dojde do roboty![]()
Ostatnio edytowane przez _igi ; 20-01-2011 o 20:43 Powód: Automerged Doublepost
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
gdzieś coś wcześniej podobnego padło... może TO - solidny, ze wzmacnianym spodem, grube mocne paski
.
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Jakiś czas teamu w wątku z 10 stycznia Kr4nkEd napisał, że do Katy 3N1 22 wchodzi body z 70-200 i kilka innych szkiełek. W związku z tym, że chciałbym zakupić Katę sling (a chciałbym w niego wrzucić co najmniej 5d+70-200 2,8 z IS, 24-105, 100 makro, 50 1,4 i lampę) interesuje mnie w jaki sposób da się tam wrzucić body z podpiętym 70-200. Może jakieś zdjęcie? Wg mnie chyba będzie dosyć trudno, aby wykorzystać wygodą jaką daje sling. Mam też pytanie do użytkowników Katy 3N1 30. Czy ten plecak jest w miarę poręczny - bo wg mnie niestety chyba do mojego zestawu konieczny będzie zakup największej wersji Katy 3N1
pozdrowionka
lon
Witam
Mam do Was pytanko
Torba przestaje być wystarczająco pojemna więc planuję kupić coś większego - najlepiej plecak.
Zastosowanie - śluby. Torba na ślubie sprawdza się nieźle, ale wspomnienia o taszczeniu jej na plenerze wywołały chęć kupna plecaka.
Przeglądałem kilka modeli i najbardziej ciekawie dla mnie wygląda
Naneu Pro Sahara 217F
Czy jest on w stanie pomieścić :
Body x2
- 2x5d z zapiętymi obiektywami (zwykle widuję, że 1 body ma wpięty obiektyw, a drugie jest luzem, jednak wolałbym mieć szybki dostęp do obydwu. Czy ktoś z Was tak robi ? Jest to jednak lekka niegospodarność miejsca.
Obiektywy:
- Zenitar 16mm fiśaj
- Tamron 17-35
- Canon 24 L
- Canon 50 1.4
- Canon 85 1.8
- Canon 135L
(dwa szkła przypięte od razu do body)
Lampy:
580 EXII
430 EX
Inne graty:
ładowarka, parę filtrów, baterie, karty
Zwykle mam założonego Dual Strapa, pas i sakwy, więc cały ten sprzęt bimba sobie na mnie, ale na sali jak się siada do stolika, to trzeba gdzieś to wszystko odłożyć.
Mam wrażenie, że ciężko będzie to wszystko tam wrzucić, ale ten plecak i tak jest już dość wielki i jak się nie zmieści to najwyżej zrezygnuję z 1 lampy i 50 1.4, tyle że na plener chciałbym dorzucić T28-75 i C70-210 f3,5-4,5
Czy w takiej konfiguracji bez tych 2 rzeczy da się wszystko upchnąć ?
Ma go ktoś z Was? Jak wrażenia ?
Lub ewentualnie co innego polecacie ?
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Wspomniana Sahara to plecak wielki. Monstruanly. Gargantuiczny.
To co wymieniłeś wejdzie do środka, i będzie jeszcze miejsce na czteropak piwa.
Ale - należy pamiętać, że plecak ten w pełni załadowany (w sensie - z komorą na foto-sprzęt, laptopem i bocznymi kieszeniami wypchanymi dodatkowo) dość mocno odstaje od pleców. W zasadzie bardzo łatwo przypadkiem dokonać zniszczeń w swoim otoczeniu
W praktyce, używam go tylko do transportu sprzętu na duże odległości, na akcję biorę zawsze torbę/Newsweara. Bo z Saharą po prostu się nie da
Poza tym, z plecaka korzystam na co dzień (po wyjęciu wkładu foto i "odchudzeniu"), a komora z przegrodami na sprzęt pomaga mi utrzymać w domu szkła i całą resztę we względnym porządku.
Ogólnie - radzę zobaczyć na żywo przed zakupem. Ja jestem zadowolony, ale różne ludzie mają oczekiwania.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa