Pokaż wyniki od 1 do 10 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Witam. Dzisiaj dotarł do mnie komplet wyzwalacz + odbiornik. Mam jednak pewien problem na zestawie 5Dmk2 + 580II w czasach poniżej 1/250 widać na zdjęciu migawkę - górna część zdjęcia jest zdecydowanie nie doświetlona. Od 1/250 do 1/8000 wszystko jest w porządku. Próbowałem rożnych konfiguracji ustawień i za każdym razem jest to samo. Przy zestawie 40D + 580II nie ma tego problemu i zdjęcia są porwanie naświetlone.

Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim i może mi coś poradzić?
    POMYSŁY W GŁOWIE I KILKA ZABAWEK CANONA DO ICH REALIZACJI

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Pretender Zobacz posta
    Witam. Dzisiaj dotarł do mnie komplet wyzwalacz + odbiornik. Mam jednak pewien problem na zestawie 5Dmk2 + 580II w czasach poniżej 1/250 widać na zdjęciu migawkę - górna część zdjęcia jest zdecydowanie nie doświetlona. Od 1/250 do 1/8000 wszystko jest w porządku. Próbowałem rożnych konfiguracji ustawień i za każdym razem jest to samo. Przy zestawie 40D + 580II nie ma tego problemu i zdjęcia są porwanie naświetlone.

Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim i może mi coś poradzić?
    Poczytaj dokładniej ten wątek, pisałem już o tym
    "Z początku na 5dII czasy dłuższe od 1/250s dawały do połowy zaciemniony obraz(było juz wczesniej o tym) ale na 50d to się nie robiło. Okazało się że jak włączyłem funkcję 5d na nadajniku to wszystko na 5dII działa poprawnie na wszystkich czasach."
    Jeśli to u Ciebie nie zadziała to już nie wiem
    Daj znać czy podziałało.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Poczytaj dokładniej ten wątek, pisałem już o tym
    "Z początku na 5dII czasy dłuższe od 1/250s dawały do połowy zaciemniony obraz(było juz wczesniej o tym) ale na 50d to się nie robiło. Okazało się że jak włączyłem funkcję 5d na nadajniku to wszystko na 5dII działa poprawnie na wszystkich czasach."
    Jeśli to u Ciebie nie zadziała to już nie wiem
    Daj znać czy podziałało.
    Próbowałem już funkcji 5d wcześniej, ale niestety nie pomaga
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jednak wszystko działa z włączoną f-cją 5d. Musiałem jednak wyjąć baterie z obydwu urządzeń. Po ponownym uruchomieniu włączyłem 5d na [on] i wszystko dzieła poprawnie. Mimo wszystko jestem trochę zdziwiony, bo myślałem że z 5Dmk2 działa bez żadnych problemów, a gość z FotoTip'a zapewniał mnie że nadajniki są z najnowszego sortu. Mimo wszystko dziękuję Ci *amroz za radę
    Ostatnio edytowane przez The Pretender ; 04-12-2010 o 13:02 Powód: Automerged Doublepost
    POMYSŁY W GŁOWIE I KILKA ZABAWEK CANONA DO ICH REALIZACJI

Uprawnienia umieszczania postów