Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Czy to dobry wybór?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

kupuj, kupuj - bardzo dobry start. co prawda mi się marzyła sigma100-300/4, ale to i pieniążki ciut większe...i nie eLka :-D
    pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ELA 70-200 to dobry wybór, ale zamiast stałki C50 bardziej przydałby się dla odmiany szeroki kąt
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Wielkie dzięki za podpowiedzi za bardzo nie wiem jak każdemu z osobna odpowiedzieć a więc sorry postaram się to napisać skrótem w jednym wątku.Jeżeli chodzi o fotografie typu urodziny u cioci to mam fz18 w zupełności wystarczy mojej "CIOCI" mnie szczerze tego typu fotografia nie za bardzo interesuje,szeroki kąt krajobrazy itp poczekają do lata coś się dokupi.Fotografia przyrodnicza to dla mnie nie tylko ptaszydła i na razie nie myślę o 500mm.Uniwersalny zestaw...hmm jest taki ?Widziałem krajobrazy robione 100mm a nawet ptasie 200mm! ja po prostu na razie celuje w ten przedział jako pierwszy za jakiś czas będzie szeroki kąt,jakaś seta makro,portret no i może 400l ale na razie stać mnie na 1 z tych wariantów ale szczerze mówiąc bardzo mnie kręci c100-400 kurde na raty może i bym nie zbankrutował ale bardziej się boje tej pompki cholera trochu się naczytałem na ten temat a jak już wyżej pisałem foty w 99% będę robił w lesie na łące w błocie piasku itp! Co myślicie?Dzięki za zainteresowanie! Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamkoko1 Zobacz posta
    ... szczerze mówiąc bardzo mnie kręci c100-400 kurde na raty może i bym nie zbankrutował ale bardziej się boje tej pompki cholera trochu się naczytałem na ten temat a jak już wyżej pisałem foty w 99% będę robił w lesie na łące w błocie piasku itp! Co myślicie?Dzięki za zainteresowanie! Pozdrawiam
    Myślę że nie masz się co bać... jesli ta "pompka" ci chodzi po głowie, to... kupuj!
    Żałować na pewno nie będziesz ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

... a co się będziesz.
    Podejście masz poprawne, potrzeby w miarę sprecyzowane, podsumuj finans i decyduj.
    Szkoda tracić czas, gdy za oknem .
    Powodzenia.
    ....C50E....C40D

Domyślnie

Hej wszystkim body na pewno c50d ale obiektyw hmm znalazłem coś takiego TAMRON 70-300 USD VC sample super no i ten VC i USD dla mnie rewelka cena/jakość super za resztę dokupię statyw,filtry,prąd,plecak! Co o tym myślicie kilka postów które poprą tego Tamiego i kupuje

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamkoko1 Zobacz posta
    Hej wszystkim body na pewno c50d ale obiektyw hmm znalazłem coś takiego TAMRON 70-300 USD VC sample super no i ten VC i USD dla mnie rewelka cena/jakość super za resztę dokupię statyw,filtry,prąd,plecak! Co o tym myślicie kilka postów które poprą tego Tamiego i kupuje
    Zobacz tu.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=68731

Domyślnie

Bogdan56_Ch dzięki i właśnie na podstawie tego artykułu spodobało mi się te szkło!

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Tamron'a miałem przez kilka dni i powiem Ci szczerze, że szkło dobre. Dla mnie tylko światełko za słabe stąd odpadł w przedbiegach. Teraz korzystam z sigmy 150-500 - trafiła mi się ostra sztuka - jak dla mnie bajka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Tamron'a miałem przez kilka dni i powiem Ci szczerze, że szkło dobre. Dla mnie tylko światełko za słabe stąd odpadł w przedbiegach. Teraz korzystam z sigmy 150-500 - trafiła mi się ostra sztuka - jak dla mnie bajka
    no przecież ta Sigma to ciemnica w porównaniu z tym Tamronem - jakaś niezgodność?

ale Sigmę taką używam w firmie, mając jeszcze do dyspozycji 100-400L IS. dla mnie to drugie szkło reprezentuje tak wysoki poziom, że ciarki mnie przechodzą uważam, że warte swojej ceny. Na temat Sigmy 150-500 mogę powiedzieć tyle, że daje przyjazny obrazek. jest trochę ciemno i troszkę OS przy 500mm nie zawsze pozwala utrzymać w ryzach.

teraz tym Tamim 70-300 zabiliście mi ćwieka, bo rozpatrywałem 70-200/2.8 na prywatę... jakieś więcej opinie?
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów