Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Czy kupić 1000D?

Domyślnie Czy kupić 1000D?

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem
    Fotografuję 6 miesięcy aparatem kompaktowym i postanowiłem zakupić jakąś tanią lustrzankę.Upatrzyłem sobię aparat Canon EOS 1000D Body.
    W 98% fotografuję pojazdy w ruchu (Autobusy, pociągi, tramwaje), i nie mam ZIELONEGO pojęcia, jaki aparat wybrać.
    Co powiecie o tym aparacie? Zdoła z idealną ostrością uchwycić pojazd w ruchu?
    ps. Jestem amatorem. Proszę o używanie prostych pojęć w stosunku do mnie :-D

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

witaj zatem
    canon 1000d to najsłabsze co może być, ale z drugiej strony najsłabsza lustrzanka będzie szybsza od kompaktu.

jeśli masz odwagę zaryzykować, spróbuj trafić używanego 40d.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

jeśli masz odwagę zaryzykować, spróbuj trafić używanego 40d.
    Tym bardziej że można teraz wyrwać tanio w niezłym stanie ...
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

Tanio to ile? Dla mnie ceną maksymalną i nieprzekraczalną jest 1700 zł:-(
    Jak możecie to polećcie lustrzanki do tej kwoty.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kukuryk12 Zobacz posta
    Tanio to ile? Dla mnie ceną maksymalną i nieprzekraczalną jest 1700 zł:-(
    Jak możecie to polećcie lustrzanki do tej kwoty.

1700,- razem z obiektywem? da się trafić z 17-85IS, ale trzeba się nieźle czaić i powygimnastykować na allegro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    poza tym na forum jest dział giełda, widziałem ktoś chciał sprzedać body 40d za 1400zł - należy szukać, ryzyko pewne jest jak zawsze w takich przypadkach, ale szukaj...warto.
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 14-11-2010 o 21:24 Powód: Automerged Doublepost
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Dobra zapisałem sobie to Canon EOS 30, w środę będę wiedział za ile ten aparat opylił by mi znajomy, który rozwozi aparaty po sklepach
    Dziękuje za pomoc.

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Mowilem o EOS 30D, to tylko uzywane niestety ale mozna trafic 30D z kitem za ok 1000-1200 w stanie idealnym bez sladow uzywania, ale nie latwo.

Domyślnie

Dobrą propozycją dla zaczynającego swoją przygodę z lustrem będzie 450D z kitem, kupisz ten komplet (używany) w granicach 1500-1600zł jeszcze z gwarancją i stówka zostanie na jakieś duperele.;-)
    30D to dobra pucha ale musisz zdać sobie sprawę, że znalezienie jej w idealnym stanie i z małym przebiegiem nie będzie łatwe, ostatnie nowe modele tego egzemplarza można było kupić pod koniec 2008 roku.
    Kupienie natomiast 40D, do tego szkło, torba jakieś duperelki zdecydowanie zwiększą Twój budżet.

Przeszukaj sobie forum jest wiele tematów poświęconych tym puszką, które pomogą Ci podjąć decyzję.
    I powoli zacznij zbierać kasę na porządny obiektyw.:-)
    EOS

Domyślnie

Dziękuje wam wszystkim za podpowiedzi.
    Sprawa ma się tak: nienawidzę kupować rzeczy w sklepach internetowych/ przez internet.
    Czy jest możliwość, że 30D lub te 40D znajdę w jakimś sklepie fotograficznym??
    ps. Nie patrzcie na cene

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów