Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Wątek: [Szczecin] Warsztaty fotografii studyjnej

Dopiero zaczyna Awatar raku20
    Miasto
    Widuchowa/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lok Zobacz posta
    a co z warsztatami w Poznaniu. Czy coś wiadomo.
    Sorki jeśli się mądrze ale uderz z pytaniem u źródła do Jacek_Z albo poczekaj do soboty(warsztaty w szczecinie) to się spytam jego osobiście i dam Ci znać.

Domyślnie

Będzie nas 14, Tomasz mówił, że ma duże studio jak się odsunie kotarę przedzielająca pomieszczenia. Natomiast miejsc siedzących to on ma z 10-11, czyli dobrze by było załatwić ze 4 składane krzesełka. Ma ktoś?
    2. Ma ktoś laptopa z dużym wyświetlaczem LCD ? (nie śmiem marzyć o rzutniku)

lok - masz PW
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Będzie nas 14, Tomasz mówił, że ma duże studio jak się odsunie kotarę przedzielająca pomieszczenia. Natomiast miejsc siedzących to on ma z 10-11, czyli dobrze by było załatwić ze 4 składane krzesełka. Ma ktoś?
    Ja będę miał krzesełko swoje. Może uda mi się zorganizować drugie, ale to będę wiedział dopiero jutro rano.
    N D90, T 17-50 2.8, T 90 2.8, N 35 1.8, N 50 1.8, 2xMetz 48, Metz 15

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tu Jacek Juz dojechałem do Szczecina. Laptopa nie potrzeba, w studiu jest monitor 19 cali. Natomiast krzesełka by się przydały.
    C-F-K - forever

Bywalec Awatar tasia
    Miasto
    Maszewo

Domyślnie

Ja wezmę rzutnik ;-)
    Canonierzy! Nadszedł czas działania
    >> Canon-FOTO-Klub <<

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Planujesz powtórzyć warsztaty w Poznaniu - pierwszy chętny już jest.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Bywalec Awatar tasia
    Miasto
    Maszewo

Domyślnie

Nawet nie wiedziałem, że takie wyczesane foty potrafię zrobić ;-0 Chyba otworzę w Maszewie biznes z foto legitymacyjnym hehhe
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A w ogóle to Jacek fajnie pokazał tajniki oraz kierunek działania no i fajne studio Tomasha - warto tam częściej wpadać!
    Ostatnio edytowane przez tasia ; 28-11-2010 o 22:06 Powód: Automerged Doublepost
    Canonierzy! Nadszedł czas działania
    >> Canon-FOTO-Klub <<

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tasia Zobacz posta
    Nawet nie wiedziałem, że takie wyczesane foty potrafię zrobić ;-0 Chyba otworzę w Maszewie biznes z foto legitymacyjnym hehhe
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A w ogóle to Jacek fajnie pokazał tajniki oraz kierunek działania no i fajne studio Tomasha - warto tam częściej wpadać!
    Krótkie podsumowanie: Myślę, że było warto.

Jacek uporządkował naszą wiedzę w kwestii podstaw fotografii studyjnej. Była omawiana masa aspektów dotyczących podstaw know how; różnego rodzaju modyfikatory: jak działają, gdzie są pułapki, jak im przeciwdziałać i jak wykorzystać ich atuty.
    Niektórzy bardziej zaawansowani uczestnicy dowiedzieli się wiele o sposobach na optyczno-oświetleniową korekcję proporcji modelki/modela, sposobach na ustawienie właściwej korelacji różnych źródeł światła przy użyciu światłomierza, klasyczne setupy przy wykorzystaniu źródeł mniejszej i większej mocy oraz wiele innych praktycznych informacji pomagających u źródła na ograniczenie postprocesu sesji.

Sądzę, że było naprawdę warto.

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Planujesz powtórzyć warsztaty w Poznaniu - pierwszy chętny już jest.
    Cytat Zamieszczone przez lok Zobacz posta
    a co z warsztatami w Poznaniu. Czy coś wiadomo.
    Poruszyłem z Jackiem kwestię zorganizowania podobnego kursu w Poznaniu (i nie tylko), o ile zebrałaby się grupa chętnych podobna do tej jaka była w Szczecinie. Mogą być sami canoniarze lub też w podobnej konwencji jak teraz, czyli chętnymi z forum nikona. Jako bywalec żółtego forum, mogłbym pomóc w zorganizowaniu takiej imprezy.
    Myślę, że czas około połowy lutego wstępnie byłby korzystny i bardzo realny.
    C-F-K - forever

Bywalec Awatar kiray
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Poruszyłem z Jackiem kwestię zorganizowania podobnego kursu w Poznaniu (i nie tylko),
    ja mam nadzieję, ze spotkanie w Bydgoszczy za tydzień się odbędzie, bo w wątku na stronie CFK narazie cisza...

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiray Zobacz posta
    ja mam nadzieję, ze spotkanie w Bydgoszczy za tydzień się odbędzie, bo w wątku na stronie CFK narazie cisza...
    Kurs w Bydgoszczy, to inicjatywa bezpośrednia Jacka i jeśli są zainteresowani na ten termin, proponuję wysłać PM do źródła, czyli bezpośrednio do niego.
    C-F-K - forever

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów