Strona 293 z 433 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303343393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 921 do 2 930 z 4323

Wątek: [KRAKÓW] Ogólnokrakowski wątek plenerowy

Bywalec Awatar BlueICE
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

WhiteWolf

ja bym poszedł w 50 f1,4
    a jeśli chodzi o coś dłuższego i niekoniecznie jasnego to:
    EF-s Canon 55-250 IS (jeśli może być EF-s)
    EF Tamron 70-300 USD VC

Coś już napisał Awatar droog
    Miasto
    kraków

Domyślnie

a wpada ktoś na plenery ze szkłem 24-70 2.8 ? potrzebuję go porównać z pewnym innym szkiełkiem.. (kwestia zrobienia 5 zdjęć )
    WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez droog Zobacz posta
    a wpada ktoś na plenery ze szkłem 24-70 2.8 ? potrzebuję go porównać z pewnym innym szkiełkiem.. (kwestia zrobienia 5 zdjęć )
    Raczej nikt nie ma.
    Pójdź na studencką 6 do sklepu to popstrykasz do woli.
    Ostatnio stało im to szkło na półce.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez WhiteWolf Zobacz posta
    Cholera dlaczego te szkła są takie drogie co ? Z jednej strony chciałbym Canon'a 70-200 F/4 L USM bo jest świetna. Z drugiej jednak zastanawiam się nad kupieniem np C 50 f/1.4 i do tego jakiegoś tańszego zoomu. Szkoda mi na początek wywalić 2 tys na samego Canona 70-200 choć to świetne szkło. Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem będzie kupienie właśnie "50" i czegoś jeszcze np Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM. Chciałbym się zmieścić w kwocie ok 2 tys. W sumie za tą kwote kupiłbym te 2 szkła i mam "niby" portretówkę - taką bardziej uniwersalną i jako takiego zooma. Wiem, że zabraknie czegoś szerokiego ale nie da rady kupić 3 szkieł Ciężka sprawa....
    To nie szkła są drogie tylko w Polsce zarobki do bani.
    Poza tym kasa jaką się wyłoży za L akuratnie w tym przypadku cieszy jakością obrazka.
    IMHO nie ma co na siłę kupować maksymalnej ilości szkła pod budżet, tylko wybrać jedno dobre i ciułać na drugie.
    Ostatnio edytowane przez Yoshitaka ; 17-11-2010 o 19:53 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 50D + dodatki

Bywalec Awatar BlueICE
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoshitaka Zobacz posta
    ...
    IMHO nie ma co na siłę kupować maksymalnej ilości szkła pod budżet, tylko wybrać jedno dobre i ciułać na drugie.
    Amen.

Coś już napisał Awatar ep09gregory
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przepraszam rozpędziłem się Miałem na myśli Canona EF 70-200 mm f/4L USM. W chwili obecnej można go kupić na alledrogo za 2 tys + przesyłka - no chyba że odbiór osobisty. Właśnie tak sądziłem, że "85" będzie zbyt wąska. "50" niby bardziej uniwersalna ale....sam już nie wiem co myśleć. Miałem to cudo przez chwile i naprawde zrobiła na mnie ogromnie pozytywne wrażenie. Jeszcze co do "50". Naprawde poczytałem już chyba wszystko co możliwe. Obawiam sie jednak, że na początek przygody z fotografią stałka może nie być dobrym wyborem. Dlatego też jakiś zoom biorę pod uwagę. A że nie ma sensu kupować takowego za 700 zł to patrzę troszke do przodu. Bardzo podoba mi sie fotografia portretowa i stąd pomysły z 85 i 50. Jednak możliwości jakie daje zoom też dają sporo do myślenia. Właśnie patrzę ile kosztuje wersja ze stabilizacją..... 4 tys... Jasny Antoś Toż to drugie tyle. Jak już to napewno kupię tą bez stabilizacji + statyw i będzie dobrze tylko uciążliwie
    Jesli cie intersuje to posiadam 70-200 f4 L bez stabilizacji przyjadz na ktorys plener to sobie porównasz obie wersje :rolleyes:
    Canonik 50D +24-105 L+70-200 L F4+430 EXII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    On ma białą Elę, trochę ciężką, ale za to ładnie rysuje
    ...tak, ta ELKA jest bardzo ciężka...po 40 minutach focenia będziesz czuł ukłucia pod lewym żebrem...zadyszkę i inne dziwne rzeczy będą się z Tobą działy..proponuję rozgrzewkę na siłce ....noooo, ale jak już się przyzwyczaisz docenisz jej zalety....ostrzy bez zarzutu....ja zaczynałam od 50tki 1.8 za 4 stówki, poniżej przykład fotki zrobionej przy ISO 400 w świetle dziennym w pomieszczeniu, z małym podrasowaniem tylko w DPP:

Coś już napisał Awatar WhiteWolf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No nic. Dzięuję Wam za opinie i pomoc. Macie racje, że lepiej kupić 1 dobre szkło i zbierać na drugie. Jednak budżet jaki mam pozwoli mi zakupić 2 szkła. Jedno CANON EF 50 mm f/1.4 USM. Dużo poczytałem i jednak jest spora różnica w "50" pomiędzy 1.4 a 1.8. To szkiełko kupię napewno. Troszkę grosza zostanie i kupię na początek Canon EF 90-300mm f/4.5-5.6 USM - jeśli o zoomy chodzi. Podobno jest niezłe - jedynie przy 300mm ma jakieś tam niedociągnięcia. Nie kosztuje dużo więc stwierdziłem, że za te pieniądze sprawdzę jak mi takie odległości podchodzą. Jeśli będzie ok - to za jakiś czas....pewnie dłuższy kupię coś sensowniejszego. Jedyny mankament tego zooma to to, że podobno tak jak wszystkie Canony w plastikowej obudowie ma po jakimś czasie problemy z luzami a co za tym idzie utratą jakości. Wiecie coś o tym ?
    A na chwilę obecną - no może za miesiąc już - wystarczą mi mój kitek 17-85 i ta piękna "50". Raz jeszcze dziękuję. Mam nadzieję, że na najbliższym plenerku już się spotkamy. Dość, że będę miał okazję poznać takich maniaków to jeszcze czegoś się nauczę o szkiełkach
    Pozdrawiam.
    Mam nadzieję, że nie zdubluje postów. Pomyliłem się Zamiast Canon EF 90-300mm f/4.5-5.6 USM miało być CANON EF 100-300 f/4,5-5,6 USM. I tak problem luzów pozostaje
    Ostatnio edytowane przez WhiteWolf ; 18-11-2010 o 01:08 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 50D i sporo chęci...

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Mam nadzieję, że nie zdubluje postów. Pomyliłem się Zamiast Canon EF 90-300mm f/4.5-5.6 USM miało być CANON EF 100-300 f/4,5-5,6 USM. I tak problem luzów pozostaje
    Jak poczekasz to jak wróci wkrótce mój Tamron 100-300 do mnie to będę mógł ci pożyczyć do zabawy.
    Cytat Zamieszczone przez Elisabeth Zobacz posta
    ...tak, ta ELKA jest bardzo ciężka...po 40 minutach focenia będziesz czuł ukłucia pod lewym żebrem...zadyszkę i inne dziwne rzeczy będą się z Tobą działy..proponuję rozgrzewkę na siłce ....noooo, ale jak już się przyzwyczaisz docenisz jej zalety....ostrzy bez zarzutu....ja zaczynałam od 50tki 1.8 za 4 stówki, poniżej przykład fotki zrobionej przy ISO 400 w świetle dziennym w pomieszczeniu, z małym podrasowaniem tylko w DPP:
    Ela, nie strasz chłopaka. Jakoś daję radę a i siłownia z takim szkłem za darmo jest
    Jedyna wada tego szkła to wymiary i przez to ciężko robić foty z ukrycia w tłumie, bo ludzie reagują tak jak na widok armaty w ich stronę skierowanej.
    Ostatnio edytowane przez Yoshitaka ; 18-11-2010 o 10:27 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 50D + dodatki

Domyślnie

....70-200 C 2.8, to naprawdę dobre szkło i wagą nie można się zniechęcać....

Dopiero zaczyna Awatar MaciejW
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

WhiteWolf
    Mam 50/1.4-najczesciej uzywane,70-200/2.8-rownie czesto oraz 85/1.8 b.rzadko.Chcesz mozemy sie kiedys spiknac to sobie popstrykasz.
    Tu mam z 50/1.4
    http://www.flickr.com/photos/55667156@N02/5176337118/
    Dane masz w exifie.

Strona 293 z 433 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303343393 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów