Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4323

Wątek: [KRAKÓW] Ogólnokrakowski wątek plenerowy

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar WhiteWolf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No nic. Dzięuję Wam za opinie i pomoc. Macie racje, że lepiej kupić 1 dobre szkło i zbierać na drugie. Jednak budżet jaki mam pozwoli mi zakupić 2 szkła. Jedno CANON EF 50 mm f/1.4 USM. Dużo poczytałem i jednak jest spora różnica w "50" pomiędzy 1.4 a 1.8. To szkiełko kupię napewno. Troszkę grosza zostanie i kupię na początek Canon EF 90-300mm f/4.5-5.6 USM - jeśli o zoomy chodzi. Podobno jest niezłe - jedynie przy 300mm ma jakieś tam niedociągnięcia. Nie kosztuje dużo więc stwierdziłem, że za te pieniądze sprawdzę jak mi takie odległości podchodzą. Jeśli będzie ok - to za jakiś czas....pewnie dłuższy kupię coś sensowniejszego. Jedyny mankament tego zooma to to, że podobno tak jak wszystkie Canony w plastikowej obudowie ma po jakimś czasie problemy z luzami a co za tym idzie utratą jakości. Wiecie coś o tym ?
    A na chwilę obecną - no może za miesiąc już - wystarczą mi mój kitek 17-85 i ta piękna "50". Raz jeszcze dziękuję. Mam nadzieję, że na najbliższym plenerku już się spotkamy. Dość, że będę miał okazję poznać takich maniaków to jeszcze czegoś się nauczę o szkiełkach
    Pozdrawiam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mam nadzieję, że nie zdubluje postów. Pomyliłem się Zamiast Canon EF 90-300mm f/4.5-5.6 USM miało być CANON EF 100-300 f/4,5-5,6 USM. I tak problem luzów pozostaje
    Ostatnio edytowane przez WhiteWolf ; 18-11-2010 o 01:08 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 50D i sporo chęci...

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WhiteWolf Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nie zdubluje postów. Pomyliłem się Zamiast Canon EF 90-300mm f/4.5-5.6 USM miało być CANON EF 100-300 f/4,5-5,6 USM. I tak problem luzów pozostaje
    Jak poczekasz to jak wróci wkrótce mój Tamron 100-300 do mnie to będę mógł ci pożyczyć do zabawy.
    Cytat Zamieszczone przez Elisabeth Zobacz posta
    ...tak, ta ELKA jest bardzo ciężka...po 40 minutach focenia będziesz czuł ukłucia pod lewym żebrem...zadyszkę i inne dziwne rzeczy będą się z Tobą działy..proponuję rozgrzewkę na siłce ....noooo, ale jak już się przyzwyczaisz docenisz jej zalety....ostrzy bez zarzutu....ja zaczynałam od 50tki 1.8 za 4 stówki, poniżej przykład fotki zrobionej przy ISO 400 w świetle dziennym w pomieszczeniu, z małym podrasowaniem tylko w DPP:
    Ela, nie strasz chłopaka. Jakoś daję radę a i siłownia z takim szkłem za darmo jest
    Jedyna wada tego szkła to wymiary i przez to ciężko robić foty z ukrycia w tłumie, bo ludzie reagują tak jak na widok armaty w ich stronę skierowanej.
    Ostatnio edytowane przez Yoshitaka ; 18-11-2010 o 10:27 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 50D + dodatki

Dopiero zaczyna Awatar MaciejW
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

WhiteWolf
    Mam 50/1.4-najczesciej uzywane,70-200/2.8-rownie czesto oraz 85/1.8 b.rzadko.Chcesz mozemy sie kiedys spiknac to sobie popstrykasz.
    Tu mam z 50/1.4
    http://www.flickr.com/photos/55667156@N02/5176337118/
    Dane masz w exifie.

Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejW Zobacz posta
    WhiteWolf
    Mam 50/1.4-najczesciej uzywane,70-200/2.8-rownie czesto oraz 85/1.8 b.rzadko.Chcesz mozemy sie kiedys spiknac to sobie popstrykasz.
    Tu mam z 50/1.4
    http://www.flickr.com/photos/55667156@N02/5176337118/
    Dane masz w exifie.
    A nie lepiej zrobić spotka piwnego jak za dobrych starych czasów ?
    Wtedy pogoda nie będzie miała znaczenia i godziny spotkania będą chrześcijańskie.
    Będziemy mogli uprawiać onanizm sprzętowy do woli
    Canon 50D + dodatki

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoshitaka Zobacz posta
    A nie lepiej zrobić spotka piwnego jak za dobrych starych czasów ?
    Wtedy pogoda nie będzie miała znaczenia i godziny spotkania będą chrześcijańskie.
    Będziemy mogli uprawiać onanizm sprzętowy do woli
    Proponuję jeden z wieczorów na początku przyszłego tygodnia. Najchętniej pn-wt po 18. Komu pasuje?
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja jak pisałem wyżej - odpadam. Od niedzieli mam cały tydzień nocek w pracy 21-7 więc nie ma szans niestety. Biednemu zawsze wiatr w oczy i wiaderko piachu....

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    Proponuję jeden z wieczorów na początku przyszłego tygodnia. Najchętniej pn-wt po 18. Komu pasuje?
    Pomysł mi się podoba. Wstępnie się deklaruję. A miedzy 16 a 18 chętnie bym jeszcze coś pofocił.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Pomysł mi się podoba. Wstępnie się deklaruję. A miedzy 16 a 18 chętnie bym jeszcze coś pofocił.
    Ja pracuję do 17stej, więc od 18stej mógłbym się objawić o ile nie będzie lało.
    Chyba, że spotykamy się bez względu na pogodę i w razie lipy chowamy się pod dachem.

BTW: Kto ma moje 4 akumulatory GP ??
    Canon 50D + dodatki

Coś już napisał Awatar katia
    Miasto
    Jadowniki, Brzesko, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    Jestem chętna.
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć."

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wielkie dzięki za chęć udostępnienia szkiełek - napewno je "obadam" przy najbliższej okazji. Co do C 70-200 2.8 to wszędzie to szkło chwalą i nie ukrywam, że sam chciałbym takie mieć... Cena jednak na chwile obecną jest dla mnie zaporowa. Dlatego też napewno zrobię tak jak pisałem wyżej - najpierw 50 1.4 a następnie 100-300. 50 napewno będzie używana bardzo często a chce sprawdzić jak będą mi "leżały" takie zoomy. Na takim tańszym sie nauczę a za ten czas może uzbieram na taką eLeczkę
    PS. Kiedy planujecie jakiś plenerek ? Mam nadzieję, że się dopasuje bo w piątek idę na nockę do pracy - od 18 do 6 rano, sobota wolna i w niedziele od 21 - 7 rano ( cały tydzień ).
    A tak sobie jeszczepomyślałem. Jakby zapowiadali łądną pogodę to może wybierzemy się gdzieś dalej. Ja też dysponuje autkiem więc nie będzie problemów. A pomyślałem, żeby zebrać się baaaardzo wcześnie rano i pojechać np do Zakopanego a tam wybrać się do Doliny Pięciu Stawów - albo w jakieś inne miejsce. Wycieczka byłaby naprawde fajna a pasowałoby się wyrobić przed śniegiem bo wtedy się już tam nie dostaniemy
    Ostatnio edytowane przez WhiteWolf ; 18-11-2010 o 11:29 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów