Czyli taki zestaw wyjdzie taniej niż kupowanie z osobna każdego elementu:
http://allegro.pl/zestaw-do-tel-t280...312177274.html
Pokrowiec będę miał z zakupów teł.
Wielkie dzięki za podpowiedź.
Czyli taki zestaw wyjdzie taniej niż kupowanie z osobna każdego elementu:
http://allegro.pl/zestaw-do-tel-t280...312177274.html
Pokrowiec będę miał z zakupów teł.
Wielkie dzięki za podpowiedź.
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Ja mam ten nieco solidniejszy, tego nawet nie brałem pod uwagę.
No i nie przypominam sobie, żebym w jakimkolwiek miejscu widział same belki poprzeczne. Rzuć okiem na ceny w www.eltec.pl czy www.afe.pl - asortyment zbliżony, w sensie - chińszczyzna, ale powinno być tanio.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Dokładnie, te statywy przy szerokości tła 1,6m jeszcze jako tako dają radę, ale przy 230 cm obawiam się, że mogą być zbyt lekkie.
Ja używam mocowania ściennego na 4 tła. Tła mam i te z włókniny, ale też zainwestowałem w Savage Wideton i szczerze polecam.
Jeśli chodzi o usztywnienie, to niestety rury tekturowe, na których dostarczane są tła, nie są w stanie dłużej niż tydzień utrzymać je w poziomie, dlatego potrzebne są rury aluminiowe.
Nie dałem się nabrać na tą cenę 75 zł za taką rurę i pojechałem do hurtowni z aluminium. Tam przycięli mi takie rury o odpowiedniej średnicy i wyszło mi 50 zł za sztukę, czyli 100 zł do przodu.
wieszam 3-metrowe tła zarówno na autopole jak również nieraz z konieczności na bardzo wiotkich statywach z funsportu (W803) faktycznie trochę budzi to lekką grozę na pierwszy rzut oka, ale jeszcze nic się nie stało - należy tylko ustawić statyw jedną nogą w stronę wygięcia - mocuję w ten sposób trzyramienny wieszak na systemie uni clamp z fomei - wszystko to sporo razem waży, do tego dochodzi jeszcze tło i ... stoi : ) aha - ważne - nigdy nie robiłem tego z tłem kartonowym - tylko teksturowe, które jest lżejsze
Mam trzy takie tła i właśnie zamawiam czwarte - jak dla mnie bardzo użyteczne do zdjęć które robię, podłożem tego jest tło polipropylenowe - fajnie pomalowane i pomarszczone - wygląda nieźle i jest trwałeWitam Czy warto zaopatrzyć się w takie oto tło teksturowe? http://www.fotoellite.pl/index.php?p...uct&prod_id=73
pozdrawiam
Tomek
--- przepraszam nie widzę możliwości edycji ---
teraz zobaczyłem że chodzi o statywy z poprzeczkami, moim zdaniem możesz śmiało na tym wieszać nawet ciężkie tła, w moim przypadku uni clamp mocuje ciężkie wieszaki z jednej strony statywu (stąd wygięcie na tą właśnie stronę) na poprzeczce nic nie powinno się wyginać bo środek ciężkosci jest centralnie na statywie, mam podobny zestaw ale z krótszym rozstawem (1,6m) jest 100% stabilny, myślę że szeroki też spokojnie da radę
pozdrawiam
Tomek
www.funsports.pl
tania aczkolwiek nawet niezłej jakości chińszczyzna, sprawdzone, pewne źródło + możliwość pogadania z ludźmi przez telefon, zawsze coś tam doradzą, podpowiedzą
pozdrawiam
Tomek