Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Akurat temat tuż obok moich aktualnych zainteresowań. Planuję zestaw niski statyw (wystarczy do ok. metra) + głowica kulowa. Pod zestaw lekki korpus + 300/2.8 czyli razem ok. 3 kg. Ale warunek: ultralekki, do włóczęgi, na inne okazje mam już statyw. Dlatego chciałbym wybrać z Benro jakieś nogi karbonowe (są zdaje się takie nawet do 70cm), a głowicę chyba B-3, bo na tym się wagi specjalnie nie zaoszczędzi. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi związane z eksploatacją karbonowych Benro lub wspomnianej głowicy, chętnie wysłucham. Domyślam się, że w Warszawie można pewnie to nawet gdzieś obejrzeć, ale niestety jestem w gorszej sytuacji i pewnie kupię wysyłkowo.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Akurat temat tuż obok moich aktualnych zainteresowań. Planuję zestaw niski statyw (wystarczy do ok. metra) + głowica kulowa. Pod zestaw lekki korpus + 300/2.8 czyli razem ok. 3 kg.
    Gitzo 2541 ? Btw - jakiej płytki zamierzasz używać do 300/2.8 (rozumiem że to wersja IS) ?

Moje wrażenie z przyglądania się Benro jakiś czas temu było takie że przy podobnych nośnościach jak Gitzo (oczywiście pytanie jak te nośności są mierzone) były ~0.5 kg cięższe co czyniło cały zakup średnio sensowny - może teraz to inaczej wygląda...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów