Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: potrzebuje lepszego AF - co zmienić?

Początki nałogu

Domyślnie

Mialem 40d, mam 5d. Na centralnym trafiaja tak samo - na bocznych - przepasc. 5d przy slabiutkim swietle nie trafia prawie nic bez wspomagania . A 40d walilo jak chcialo

Tyle ode mnie . Jesli w 5d2 jest taki sam Af jak w 5d to na pewno nie moze byc lepiej niz w 40d.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Co jak co ale AF w 40D, 50D są naprawdę dobre. Wiadomo, że mając do tego dobre L z USM można wiele osiągnąć. Jednak nie demonizujmy bo za chwilę się okaże, że tylko 1D jest jedynym rozwiązaniem. Ja bym pomyślał nad dobrym szkłem + może i puszka, ale szkiełko to podstawa. Myślę, że 50D będziesz zadowolony. Miałem 40D i 50D... dla moich zastosowań starczyło, nawet nadto ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

CO do eLki, to z 40d pracowalem jakis czas na 70-200 F4L. 95% trafionych, reszta to user error byl .
    A z 85 1.8 to killer combo.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A jaka jest różnica jeśli chodzi o AF między 40D a 50D?
    Co do osobistego testowania, to oczywiście, że się skuszę, ale najpierw muszę wiedzieć na co się nakierować, żeby nie testować wszystkich aparatów po kolei :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fanCanona Zobacz posta
    A jaka jest różnica jeśli chodzi o AF między 40D a 50D?
    Układ AF w obydwu puszkach jest taki sam, ale szybkość działania tego układu przemawia bardziej na korzyść 50D, nowszy chip.
    EOS

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie aż tak - nikonowski autofocus w serii amatorskiej też nie jest cudem świata. Był to drugi powód odstawienia przeze mnie kiedyś D70 na półkę.
    Ja osobiście mam inne odczucia. W nikonie była to ostatnia rzecz na którą się zwracało uwage a tutaj za każdym razem musze sprawdzać czy jest trafione co później niestety na dużym ekranie jeszcze inaczej wygląda. Krew czasami człowieka zalewa ale coż, jakoś wcale nie mam ochoty inwestować pare tyś za to żeby mieć chociaż w miare sprawny AF więc trza się przyzwyczajać

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marecky Zobacz posta
    Układ AF w obydwu puszkach jest taki sam, ale szybkość działania tego układu przemawia bardziej na korzyść 50D, nowszy chip.
    Czyli jak rozumiem, ze szkłami z USM nie zobaczę żadnej różnicy? (stopera raczej używać nie będę :P)

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ska Zobacz posta
    Ja osobiście mam inne odczucia. W nikonie była to ostatnia rzecz na którą się zwracało uwage a tutaj za każdym razem musze sprawdzać czy jest trafione co później niestety na dużym ekranie jeszcze inaczej wygląda. Krew czasami człowieka zalewa ale coż, jakoś wcale nie mam ochoty inwestować pare tyś za to żeby mieć chociaż w miare sprawny AF więc trza się przyzwyczajać
    im więcej czytam takich rzeczy, tym bardziej się dziwię sam sobie
    czy jestem jakimś odosobniony przypadkiem, który nie ma problemów z AF?
    a może jest po prostu tak że 0,5s. na wyostrzenie to cholernie dużo, a 0,4s. w nikonie to tyle co nic, tylko ja ćwok tego nie odróżniam?

Proszę o odpowiedź.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fanCanona Zobacz posta
    Czyli jak rozumiem, ze szkłami z USM nie zobaczę żadnej różnicy? (stopera raczej używać nie będę :P)
    Różnicy raczej nie zauważysz, dostrzec ją można używając dużych ogniskowych w trybie AI servo.
    EOS

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marecky Zobacz posta
    Różnicy raczej nie zauważysz, dostrzec ją można używając dużych ogniskowych w trybie AI servo.
    ja nie widzialem zadnej roznicy miedzy 40 i 50 przy 300mm na noznej

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów