Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: potrzebuje lepszego AF - co zmienić?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

CO do eLki, to z 40d pracowalem jakis czas na 70-200 F4L. 95% trafionych, reszta to user error byl .
    A z 85 1.8 to killer combo.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A jaka jest różnica jeśli chodzi o AF między 40D a 50D?
    Co do osobistego testowania, to oczywiście, że się skuszę, ale najpierw muszę wiedzieć na co się nakierować, żeby nie testować wszystkich aparatów po kolei :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fanCanona Zobacz posta
    A jaka jest różnica jeśli chodzi o AF między 40D a 50D?
    Układ AF w obydwu puszkach jest taki sam, ale szybkość działania tego układu przemawia bardziej na korzyść 50D, nowszy chip.
    EOS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marecky Zobacz posta
    Układ AF w obydwu puszkach jest taki sam, ale szybkość działania tego układu przemawia bardziej na korzyść 50D, nowszy chip.
    Czyli jak rozumiem, ze szkłami z USM nie zobaczę żadnej różnicy? (stopera raczej używać nie będę :P)

Domyślnie

Czyli jak rozumiem, ze szkłami z USM nie zobaczę żadnej różnicy? (stopera raczej używać nie będę :P)
    Różnicy raczej nie zauważysz, dostrzec ją można używając dużych ogniskowych w trybie AI servo.
    EOS

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marecky Zobacz posta
    Różnicy raczej nie zauważysz, dostrzec ją można używając dużych ogniskowych w trybie AI servo.
    ja nie widzialem zadnej roznicy miedzy 40 i 50 przy 300mm na noznej

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mi osobiście nie chodzi tyle o czas ostrzenia, co o samą celność. Po co mi coś, co wyostrzy w 0,1s, jak w ogóle nie trafi z ostrością :P Więc ponawiam pytanie. Czy patrząc na to, szkła z USM są lepsze od tradycyjnych?

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Mi osobiście nie chodzi tyle o czas ostrzenia, co o samą celność. Po co mi coś, co wyostrzy w 0,1s, jak w ogóle nie trafi z ostrością :P Więc ponawiam pytanie. Czy patrząc na to, szkła z USM są lepsze od tradycyjnych?
    Czas ostrzenia ma duzy wpływ na celność, chyba że robisz zdjęcia statycznym obiektom, którym nigdzie się nie śpieszy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No w sumie masz rację - nie pomyślałem o tym. Ale i tak chodzi mi przede wszystkich o celność.

Coś już napisał

Domyślnie

na moim 40D z 50 1.8 af działał w miarę szybko ale za to często ustawiał przed, jeśli trafił to ostrość była git.
    zmieniłem na 50 1.4 celność i szybkość wzrosła znacząco. W normalnych warunkach na centralnym ustawia szybko i celnie, na bocznych może delikatnie słabiej, za to ostrość w/g mnie trochę słabsza.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów