Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Displex - pasta polerska do wyświetlacza

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie Displex - pasta polerska do wyświetlacza

Witam

Ma ktoś pomysł gdzie w Trójmieście można kupić pastę polerską Displex. Muszę na szybko doprowadzić ekran wyświetlacza do porządku a przez net trochę trwa
    350d zagripiony +kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności

Uzależniony

Domyślnie

kiedyś używałem tej pasty do wyświetlaczy w telefonach. niestety w większości z marnym skutkiem bo zanim rysa ulegała zatarciu to w miejscu polerowania szybka wyglądała tak, jakby ktoś ją - nie wiem jak to określić - przypalił ogniem. Tak jakby roztapiała się a robiłem to naprawdę delikatnie i starannie...
    to tak na wypadek, gdybyś naczytał się reklam i chciał to robić po raz pierwszy.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

ja bym sobie darował,efekty takich past wcale nie są takie jak to widać w zdjęciach reklamowych na alledrogo...albo nie dają nic albo robią więcej szkud niż było
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zrób prosty test z jakąś starą, mocno przechodzoną płytą CD-R i pastą do zębów. Wyniki są naprawdę dobre. Uwaga: trzeba dużo cierpliwości.
    Entuzjastyczny Neofita

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Pasty sa dobre
    Kolega wyzej mocniej wycieral w jednym miejscu dlatego mial taki efekt.
    Pasta sciera szybke , efekt znikania rys polega na tym , ze scieramy szybke do momentu az dojdzie do glebokosci rysy , wyrowna sie i jest ok - jak nowy.
    Trzeba dokladnie to robic , tym samym ruchem i z ta sama sila , jak mocniej gdzies docisniesz , bedzie widac roznice.
    Mozna uzyc pasty do mycia zebow - ten sam efekt sie uzyska.Normalna , bez zadnych czastek itp bo wtedy sie porysuje .
    Mozna zalac ryse plynem do mycia podlog Sidolux - moze rysa zniknie.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

A ja bym sobie darował...domowe sposoby na takie rzeczy są o d*** potłuc,tym bardziej jak ktoś nie ma zdolności manualnych do takich rzeczy...
    Kup folie albi szybke ggs ze szkła naklej i tyle,bo zaraz będzie post o tresci ,,jeszcze bardziej porysowana szybka" albo co gorzej pęknieta
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Kolega wyzej mocniej wycieral w jednym miejscu dlatego mial taki efekt.
    Pasta sciera szybke , efekt znikania rys polega na tym , ze scieramy szybke do momentu az dojdzie do glebokosci rysy , wyrowna sie i jest ok.
    Nie gadaj! Serio??
    ...
    :-o
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Autorze - z doświadczenia na wielu porysowanych ( w granicach rozsądku) wyświetlaczach wiem, że znacznie lepszy efekt da naklejenie grubej folii, jakimi zabezpieczamy często wyświetlacze. Klej wypełni mikroryski i zasychając sprawi, że w większości staną się pod folią niewidoczne.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 14-11-2010 o 21:11 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

nie wiem jaki ekran chcesz polerować, ale np. w lustrzankach na wyświetlaczu jest warstwa antyodblaskowa i jak zaczniesz to polerować to dopiero się narobi. Chyba, że to chodzi o górny wyświetlacz z parametrami albo o telefon...
    Piotrek S.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Trzeba faktycznie uważać czy nie ma jakiejś dodatkowej powłoki na wyświetlaczu. Jeśli jej nie ma to śmiało można polerować.
    Doskonale nadaje się do tego pasta polerska do lakieru samochodowego. Pasta do zębów jakoś tak niefajnie zasycha no i nie jest tak ścieralna, czyli dłużej trzeba polerować.
    Efekty ścierania są dobre, choć jak jest głęboka rysa to nie będzie takich dobrych efektów, choć można ją "wygładzić" na tyle, że będzie mniej widoczna.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Witam , wszelkie pasty polerskie można stosować do typowych wyświetlaczy
    z pleksi , jeżeli w telefonie, aparacie mamy powłoki to tylko spieprzymy ,
    prostym sposobem jest próba pasty w rogu wyświetlacza , jeżeli efekt
    będzie dobry możemy jechać z całością ekranu , w zależności od głębokości
    rys może to trwać do kilku godzin , pasta + flanela i dużo cierpliwości.
    Dla nie cierpliwych tak jak poradzili koledzy powyżej nakleić folię ochronną
    która zamaskuje wszystkie rysy , nie łasić się na tanią folię za 1,50
    jeżeli już to np. folia Brando.

Ja pastą już sp..........em wyświetlacz w jakiejś nokii .
    Pozdrawiam baracuda

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów