Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: co kupić?

Awatar hxc
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie co kupić?

witam,

pisałem już na optycznych, ale zapytam i tu. mam 450D z kitem i stałką 50 f/1.8, prawie 2 lata, głównie portrety, motosporty, imprezy w klubach i czasem wszyskiego innego po trochu. w grudniu mam swoje 18 urodziny i planuje jakiś srogi zakup. pare opcji:

1. używany 5D MKI + jakieś szkło jak wystarczy
    2. używany 5D MKII (jakaś okazja z allegro/cb)
    3. 24-105L + grip

ewentualna ewentualność:
    4. nowy 7D

co radzicie?

Coś już napisał Awatar Aki007
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

cena?

Uzależniony

Domyślnie

Jak portrety to ja bym celował w pełną klatkę, 5D I czy II to już zależy od dostępnych funduszy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Najlepiej jakbyś umówił się z posiadaczem 5d i osobiście sie przekonał czy FF to jest to. Bo jeśli nie to lepiej kupić obiektyw. No właśnie, będziesz miał co podpiąć do 5D? 50-tka na FF to nie to samo co na cropie, trzeba podejść bliżej a przy ciasnym portrecie łatwo o przerysowania.

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Najlepiej use my podpis Takich tematów na Naszym forum jest zylion...

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hxc Zobacz posta
    głównie portrety, motosporty, imprezy w klubach i czasem wszyskiego innego po trochu
    dzięki za zaweżenie tego co będziesz focił, zwłaszcza ostatnie słowa poprostu bajka, stary jak ty na 18 urodziny mozesz sobie kupic 5d mkII to ja ci polecam pozbieraj jeszcze 2 lata i kup hasseblada

Jezeli pisałes na optycznych to zapytaj jescze na calej rzeszy innych for, a tak serio, to logujesz sie tylko po to zeby zapytac sie o sprzet, który kosztuje niemałe pieniądze , oznacza to ze twoja wiedza na ten temat jest tak ograniczona jak umysł dziecka po porodzie, co byś nie kupił i tak niewiesz co kupisz, bedziesz sie sugerował tym co ci doradza na forum , a ja sie wybije i polece ci hasseblada, ktoś za mną?

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Oj niemili jesteście dla kolegi ale szczerze mają racje...albo brak pojecia,albo lenistwo bo te aparaty nie są od 2 dni na rynku że nic o nich nie napisano
    EOS + L i kupa gratów ...

Awatar hxc
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

łał. nie wiem gdzie przeczytaliście, że nic nie wiem o tych aparatach. jestem pod wrażeniem. pytałem tylko, która z opcji będzie najtrafniejsza w tym przypadku. a pytam tutaj bo na optycznych wywiązała się dyskusja kto lepiej drukuje zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

co radzicie?
    Nie zapuściłeś jeszcze korzeni, jeżeli ma być srogi zakup to przemyśl zmianę systemu. Może u4/3, może najlepszy w tej chwili na rynku w kategorii cena/jakość zestaw niepełnoklatkowy D7000 + 18-105 + 35/1.8. Jeżeli koniecznie ma być Canon, to jedyny sensowny zestaw jaki widzę to antykwaryczne 5d + 24-105 + coś czego Ci jeszcze brakuje.
    Entuzjastyczny Neofita

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

łał. nie wiem gdzie przeczytaliście, że nic nie wiem o tych aparatach.
    Jakbyś wiedział co potrzebujesz i czym cechują się te aparaty oraz ktory z nich pasuje najlepiej do twoich oczekiwań oraz gdybyś rozeznał się cenowo jak stoją na allegro lub w sklepach nie zadawał byś głupich pytań...

jestem pod wrażeniem. pytałem tylko, która z opcji będzie najtrafniejsza w tym przypadku.
    A my ci podamy kompletnie inne mozliwosci niz optyczne, niz cyberfoto i cala reszta for internetowych... Gdybym zalogował się 5 razy i podał ci różne odpowiedzi byś na nich polegał bo po to w sumie zalozyles temat, a jezeli powiesz mi ze i tak bedziesz sie kierował własnym zdaniem to jestes jeszcze bardziej smieszny bo ten temat bedzie służył tylko pochwałce ze kupujesz drogi sprzęt...

Chłopie troche własnego zaangażowania, to nie worek ziemniaków tylko sprzęt który TY będziesz używał i TY masz wiedzieć cochcesz i to TY masz wybrać ten aparat, a co najważniejsze TY masz za niego zapłacić.

Ja ci radze hasseblada, znasz sie na aparatach focisz 2 lata, bedziesz focić wszystko, poltrzebujesz jakosci, bedzie ********y zaufaj mi

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów