Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: co kupić?

Awatar hxc
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekA Zobacz posta
    hxc - Coś z twoich postów nie jestem w stanie sprecyzować kasy jaką bedziesz dysponował. 450D+kit+1000zł+18-stka+święta - to w końcu ile????
    Jak nie będzie minimum 6-8kzł, to chyba nie ma co dyskutować o jakiejkolwiem 5D i szkłach, jak mniej to trzeba szukać tylko nowych szkieł. Co do ich wyboru - im mniejsza kwota, tym bardziej musisz sprecyzować do jakich zdjęć będziesz ich używał (mała kwota-mały zakres).

jeżeli bym wiedział, to z pewnością bym o tym napisał. nie jest to ode mnie zależne, 1000zł, za 450D ze śmieciami wyrwałbym 1500, + urodziny i święta. możliwe też jest, że jeżeli uzbiera się odpowiednią kwotę to resztę może mi ojciec weźmie na raty, ale to juz zobaczymy w grudniu jak będę miał już tą kase w rękach.

czyli generalnie:

24-105L
    10-20 czy 11-16
    50 1.8 (które już mam)

Początki nałogu

Domyślnie

Jak z kasą krucho, to może:
    1. szeroko i bardzo szeroko - Tokina 12-24 lub starsza wersja Sigmy 10-20 - ok 1000zł
    2. standard - Canon 24-105/4L drogi, ale na lata jak nie potrzeba jasności - ok. 2500zł
    zamiennie Tamron 28-75/2,8 rewelacyjny obrazek z nie najgorszym AF - ok. 1000zł
    3. tele - Canon 70-200/4 - rewelacja do sportu jak za 1600-1800zł
    Daje to razem co najmniej 3600zł, jak to dużo, zestaw standard polecany na forum, czyli:
    1. cały dół i standard - Tamron 17-50/2,8 - 1200
    2. tele - C70-200/4L
    Do tego twój 50/1,8 i masz niezły zestaw o dwie klasy lepszy od obecnego. Wystarczy znowu na rok-dwa, a potem te szkiełka odsprzedasz bez dużej straty (a jak okazyjnie kupisz to i z zyskiem)
    W szeroki kąt bym sie przy ograniczonych funduszach nie pchał, chyba że zakres Kita to dla ciebie za mało. Ale każdy ma jakies zboczenia, ja mam FF tylko dla super-szerokiego kąta. he he
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Awatar hxc
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

10-22 wydaje się fajny, tylko, że to ef-s, a przy późniejszej zmianie na FF ef-s'y nie działają. jaki fajny szeroki kąt możecie mi polecić, który będzie dobrze współpracować kiedyś z pełną klatą?

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hxc Zobacz posta
    10-22 wydaje się fajny, tylko, że to ef-s, a przy późniejszej zmianie na ff ef-s'y nie działają. Jaki fajny szeroki kąt możecie mi polecić, który będzie dobrze współpracować kiedyś z pełną klatą?
    16-35

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hxc Zobacz posta
    10-22 wydaje się fajny, tylko, że to ef-s, a przy późniejszej zmianie na FF ef-s'y nie działają. jaki fajny szeroki kąt możecie mi polecić, który będzie dobrze współpracować kiedyś z pełną klatą?
    sigmiok 12-24.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu

Domyślnie

Sigma 12-24 jest niezła, ale jednak droższa od 10-20. Trudniej też jej sie pozbyć. Na FF sie robi ultra-szeroko. Ja przy 14mm mam już spory problem z kadrem, więc to szkło na FF dla wariatów kochających takie kąty i umiejących je focić.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Zablokowany

Domyślnie

Pełna kulturwa na tym forum. widzę, że najbardziej starych trepów boli, że młody człowiek kupi sobie pełna klatkę na 18-te urodziny. Nagonka przeradza sie w pyskowanie, że nie użył wyszukiwarki. Ma rację, że nie użył, bo tam nie ma czego szukać. Wszędzie trolowanie sklerotyków o pikselozie i pierdylion ISO. Proponuję Młody Kolego abyś kupił sobie sprzęt na jaki Cie stać, starych cieci netowych nie pytaj o nic, bo niczego i tak tu się nie dowiesz, a co gorsza zdurniejesz za młodu od tych próżnych tekstów. Każdy wątek na forach w tym chorym kraju przeradza się w wielki OT. Rób zdjęcia i zbieraj własne doświadczenia.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oj, widać koledze coś dziś nie poszło i cały żal wylał tutaj. Jeśli ma ulżyć to słuchamy dalej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drfidel Zobacz posta
    Pełna kulturwa na tym forum. widzę, że najbardziej starych trepów boli, że młody człowiek kupi sobie pełna klatkę na 18-te urodziny. Nagonka przeradza sie w pyskowanie, że nie użył wyszukiwarki. Ma rację, że nie użył, bo tam nie ma czego szukać. Wszędzie trolowanie sklerotyków o pikselozie i pierdylion ISO. Proponuję Młody Kolego abyś kupił sobie sprzęt na jaki Cie stać, starych cieci netowych nie pytaj o nic, bo niczego i tak tu się nie dowiesz, a co gorsza zdurniejesz za młodu od tych próżnych tekstów. Każdy wątek na forach w tym chorym kraju przeradza się w wielki OT. Rób zdjęcia i zbieraj własne doświadczenia.
    popieram w 100%!! moherom mowimy nie! juz nawet w fotografi sa ^_^ korzystaj za mlodu ile wejdzie i zbieraj doswiadczenie

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów