Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: jaka predkosc karty pamieci CF do RAW-ow

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Pretender Zobacz posta

Autorowi wątku chodzi o szybkość pojawiania się podglądu na wyświetlaczu. Uważam, że jest to bardziej zależne od softu aparatu niż samej karty.
    A ja to sprawdziłem, karta wolna nie zwalnia odpowiednio szybko buforu, ale najgorsze co jest przy wolnych kartach to przeglądanie zdjęć i kasowanie pojedynczych, zdecydowanie stawiam na karty min. 30MB/s, na karcie 8GB Ultra II 30MB/s operacje odbywają się zdecydowanie szybciej, operując później na wolnej, zwykłej karcie staje się to męczące.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Ale pytanie dotyczyło kwestii czy szybkość karty ma wpływ na szybkość pojawienia się podglądu na wyświetlaczu, odpowiedź jest taka, że nie ma bo podgląd idzie z bufora.
    chciałem tylko zauważyć, że jeśli chodzi o szybkość podglądu na wyświetlaczu, to po przejściu w tryb przeglądanie zdjęć, przeskakiwania po plikach, zdecydowanie szybsza karta spowoduje szybszą pracę, nawet na tak starych maszynkach jak Alpha350
    Ostatnio edytowane przez marceleqs ; 07-11-2010 o 21:32 Powód: Automerged Doublepost
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Uprawnienia umieszczania postów