Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 76

Wątek: Profesjonalne puszki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    wątek do kosza MZ.
    Też mi sie tak wydaje.

Początki nałogu

Domyślnie

Prooooooszę - zamknijcie już ten wątek. Człowiek to czyta i sie załamuje - mam 5D i kupę kasy zatopionej w eLkach, a wychodzi że nie mam sprzętu pro.....
    PS
    A 5d z gripem to chociaż wygląda prawie jak pro - przecież nie ma wbudowanej lampy.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Domyślnie

nie no, dla mnie profesjonalny aparat to taki ktory pomoze fotografowi zarobic $$. jezeli fotograf potrafi zarobic $$ na swoich zdjeciach z RebelXTi to dla niego bedzie to profesjonalna kamera. Cala seria 1 od Canona jest przeznaczona glownie dla ludzi ktorzy zarabiaja na zycie z fotografi. Jak jestes na platnym strzelaniu to musisz myslec o tym jak ma zdjecia wygladac i twoja wizja a nie o tym czy aparat jest w stanie wytrzymac w deszczu, czy AF zlapie dokladnie ostrosc, itd, itd. taki jest cel calej serii 1D/s. ty jako fotograf masz sie o nic nie bac bo kamera wytrzyma w kazdych warnukach i zrobi dokladnie to za co ci ktos placi. Czy fotografi zarabiaja tylko z 1D/s kamer!? oczywiscie, ze nie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A ja właśnie dziś kupiłem 1D i od tej pory jestem profesjonalista i nikt z piątką mi nie podskoczy Aha i jak będę może robił zdjęcia ślubne to poniżej 2500zł za zlecenie nie zejdę

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No ba. Problemy zaczynają*się*jak ma się*więcej puszek niż*obiektywów. PRO tak nie robią ;P
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MastaMarek Zobacz posta
    nie no, dla mnie profesjonalny aparat to taki ktory pomoze fotografowi zarobic $$. jezeli fotograf potrafi zarobic $$ na swoich zdjeciach z RebelXTi to dla niego bedzie to profesjonalna kamera. Cala seria 1 od Canona jest przeznaczona glownie dla ludzi ktorzy zarabiaja na zycie z fotografi. Jak jestes na platnym strzelaniu to musisz myslec o tym jak ma zdjecia wygladac i twoja wizja a nie o tym czy aparat jest w stanie wytrzymac w deszczu, czy AF zlapie dokladnie ostrosc, itd, itd. taki jest cel calej serii 1D/s. ty jako fotograf masz sie o nic nie bac bo kamera wytrzyma w kazdych warnukach i zrobi dokladnie to za co ci ktos placi. Czy fotografi zarabiaja tylko z 1D/s kamer!? oczywiscie, ze nie.
    MZ 1D to puszki pozycjonowane do naprawdę dobrze opłacanych fotografów, ot co. Przy normalnych wydatkach, na nową jedynkę musiałbym odkładać pół roku, przynajmniej ja jeszcze do tego nie dorosłem
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 06-11-2010 o 01:21 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony

Domyślnie

Jest Ok, dyskutujcie dalej i dajcie zawodowcom zarabiać na zdjęciach.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    posługiwanie się nieprofesjonalnym sprzętem automatyczne degraduje do połowy profesjonalisty lub nawet entuzjasty jeśli bierze do ręki trzycyfrowy korpus, natomiast używanie jedynek nobilituje, a gawiedź to nawet może takiego za fotografa albo nawet fotografika (znaczy artystę pełną gębą) brać.
    Można się śmiać, ale w niektórych sytuacjach duży aparat bywa takim wyznacznikem pro / nie pro. Łatwiej się wbić na imprezę z dużą puchą z gripem, niż 500d z kitem, znaczy się z tym drugim trzeba więcej kitu nawciskać, a to zwykle na dobre nie wychodzi.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Można się śmiać, ale w niektórych sytuacjach duży aparat bywa takim wyznacznikem pro / nie pro. Łatwiej się wbić na imprezę z dużą puchą z gripem, niż 500d z kitem, znaczy się z tym drugim trzeba więcej kitu nawciskać, a to zwykle na dobre nie wychodzi.
    ???
    Jeśli już mowa o wbijaniu się na imprezy to profesjonalista się wbije z czymkolwiek, a jak ktoś **** to i z jedynką mu nie pozwolą cykać.
    Od takich rzeczy jest mózg i struny głosowe, ewentualnie umiejętność pisania i zdolność artykułowania swoich myśli - nie aparat fotograficzny. ;-)
    Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z mojego doświadczenia wynika, że profesjonalny sprzęt = duży czarny aparat + duży biały obiektyw jest czasem lepszą wejściówką na imprezę niż jakieś legitymacje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z mojego doświadczenia wynika, że profesjonalny sprzęt = duży czarny aparat + duży biały obiektyw jest czasem lepszą wejściówką na imprezę niż jakieś legitymacje.
    a ja Ci powiem, że przeciętnego wykidajłę to bardziej interesują sterydy niźli aparaty i bardziej przemówi do nich pisemna zgoda szefa czy organizatora niż wielkość aparatu...ale w końcu każdy mógł mieć inne doświadczenia z ochroną...
    Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów