Strona 24 z 65 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

aligator tez to rozwarzam. ale chyba drozej wyjdzie;/

Domyślnie

zamiast 2x 600Ws dual power (2758 pln) biore 2x r+600 (1778pln) czyli już zostaje mi tysiąc. Resztę moge na raty czy cokolwiek. Aku w tych dual powerach to zwykłe NiMH więc kiedyś musi się zużyć, wydajność też taka sobie, w tronixie mogę dodatkowo cokolwiek podłączyć pod 230V - laptop, jakieś bajery, dla mnie wybór jest prosty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    Ja jednak będę dawał sobie spokój z dualami, wolę kupić zwykłe R+ i za zaoszczędzone pieniądze kupić tronix'a ;]
    A co to są te tronixy?
    Pierwszy słysze o tych lampach, ale tak to jest jak się zyje głównie nowościami z kategprii quantuum dla mnie póki co te lampy były bezkonkurencyjne.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tronix - zasilacze plenerowe. Polecam użyć Google.

Domyślnie

No i poszukałam sobie czym to jest i z czym się je.
    A quantuumy jakiś czas temu widziałam na stronie quantuum.pl, więc ci, co zainteresowani nadal Dual Powerami powinni się tam dobijać. Może znowu będą.

Domyślnie

No i znowu są

Coś już napisał Awatar grzegorzkalisz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jakieś 4 sesje za mną z 3 lampami Quantuum dual power 600. Jedna lampa zwariowała. Po jej wyzwoleniu, pika ale błysku nie ma :/ błyśnie raz na 10 strzałów :/ i znowu serwis mnie czeka. Wcześniej miałem 3xt600 które okazały się mega porażką :/ fiksowały, pikały, błyskały kiedy chciały...myślałem, że z tymi będę miał trochę więcej szczęścia :/

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Sporo było w tym wątku dyskusji nie do końca na temat, więc jednak zadam to pytanie. jak ma się moc Quantuumów i wszystkich innych lamp studyjnych do Speedlightów? Załóżmy, że korzystamy głównie z parasolek/softboxów. Poniżej macie efekt przepuszczenia przez białą parasolkę czterech błyskadełek (430ex i 3xYN460II, wszystkie na full) przy f14 i ISO100, ok. metra od modelki. Czy przy użyciu takiej 300-tki, czy 600-tki można liczyć na dużo więcej?

Coś już napisał

Domyślnie

dual power to neistety nieporozumienie. bardzo mala ilosc blyskow. ja pracuje ze zwyklymi studyjnymi i tronix explorerem. bo i zapas mocy wiekszy i ilosc blyskow znacznie lepsza.
    do blyskania w pelnym sloncy 600ws i tak za malo niestety, i nie sluchajcie tych co pisza inaczej. nawet jak doblysnie to 600ws to na pelnej mocy i komfort pracy jest koszmarny a czas ladowania jest wiecznoscia.

Ponizej 1100ws na pustyni

wiecej u mnie na stronie (takze sporo porad) www.lukaszpiech.pl

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

1) Proponuję wstawić JESZCZE większą fotę :P
    2) Z tego co kojarzę, to błyskasz oktą 120, która jednak trochę mocy potrzebuje...
    3) Do quantuumów można kupić zwykły aku żelowy albo ichni drugi battery pack i powinno być ok
    4) Wiadomo że im mocniej tym lepiej, ale także im mocniej tym drożej...

Strona 24 z 65 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów