Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Badziewiarstwo-chałturnictwo sp. z o.o.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

a jeszcze bardziej dołujące jest to że taki badziewiarz-chałturnik-fotograf często sam nie ma świadomości swojej niedoskonałości. Kupił aparat, robi "zdjęcia" , ludzie to akceptują wiec zakodował sobie w głowie że widocznie robi to dobrze. Chwali się na spotkaniu z rodzicami gniotami których ja nigdy bym nie odważyłbym się nikomu pokazać a w obronie przed moimi zdjęciami mówi że każdy teraz może takie zdjęcia robić jeśli ma lustrzankę 10mln pixeli(a on taka ma)
    Znam takich cyrkowców z własnej studniówki pare lat temu,ze ślubów znajomych i paru innych sytuacji...juz na wlasne oczy widziałem gosci tak sprytnych i utalentowanych że krecili jedna reka film a druga robili zdjecia...
    Dlatego jestem na to wyczulony i uczulony....
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

ps. nie to zeby mnie cieszyło psucie rynku i hałtura
    ochajtajsie

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

"ten kto jest bez winy niech pierwszy podniesie kamien".....
    kimże jestes aby oceniac i potępiac ? ludzie mają wybór brac/nie brac. I to nie twoja brocha ze tak wybierają a nie inaczej. Jesli ci to nie odpowiada to w chinach albo na kubie znajdziesz odpowiedniejszy model spoleczenstwa dla siebie.
    Co ty za brednie piszesz? oceniam i potępiam partaczy i ich partactwo a ty jak na to przyzwalasz to sie nie dziw że ktoś z twojej rodziny albo znajomych ma kiepska pamiatke po takim partaczu

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orlen.ownlog.com Zobacz posta
    ludzie mają wybór brac/nie brac
    No niestety nie masz racji. Nie maja wyboru bo tylko taki "fotograf" robi zdjęcia w szkole/przedszkolu/innym miejscu. Wybór jest wtedy gdy masz z czego wybierać.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    No niestety nie masz racji. Nie maja wyboru bo tylko taki "fotograf" robi zdjęcia w szkole/przedszkolu/innym miejscu. Wybór jest wtedy gdy masz z czego wybierać.
    Taki, co robi lepiej (i drożej) nie przyjdzie do szkoły i nie będzie robił zdjęć, bo potem nikt, bądź prawie nikt ich nie będzie chciał kupić.

Trudno sobie wyobrazić, żeby do szkoły przychodziło całe stado najróżniejszych fotografów i potem rodzice by sobie przebierali. Logistycznie nie da rady. Dlatego, w pewnym sensie, szkoła podejmuje dobrą decyzję wybierając miernego ale taniego, bo od niego najwięcej rodziców jest skłonnych zdjęcia kupić. Proste.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Dlatego, w pewnym sensie, szkoła podejmuje dobrą decyzję wybierając miernego ale taniego, bo od niego najwięcej rodziców jest skłonnych zdjęcia kupić. Proste.
    Kolego Kolaj a najczesciej to wyglada tak ze dany ,,fotograf" ma obstawiona daną szkole,najczesciej po znajomosci,i co roku zbiera tam żniwa bo zawsze bedzie okazja do zdjec,tu jakas nowa klasa,tu jakieś ślubowanie,dyskoteka karnawałowa...w podstawówkach jest tego pełno...
    Tak samo obstawiane są niektóre kościoły ...

Bywalec

Domyślnie

Ehh, tak to jest jak fani fotografii oglądają cudze działa, też mam takie zboczenie jako poligraf, że jak widzę gazetę, książkę to zaraz widzę błędy, a to źle sklejona, a to kolor nie spasowany itp., trzeba nauczyć się z tym żyć.
    A teraz zróbcie test i weźcie zdjęcia, tego "chałupnika" i jakiegoś dobrego fotografa, niech zrobią podobny kadr całej klasy. Następnie zapytajcie się mamy Kazia z 1b które jest lepsze i dlaczego? Prawdopodobnie jedyną różnicą jaką zauważy będzie inny uśmiech jej dziecka i wybierze to gdzie jest ładniejszy a nie to gdzie zdjęcie jest lepiej naświetlone, wszystkie dzieci są w GO itd...
    Tak jak Kolaj napisał masz to, za co płacisz. Szczególnie mnie bawią na tym forum teksty w stylu
    Cytat Zamieszczone przez orlen.ownlog.com Zobacz posta
    ...nie to zeby mnie cieszyło psucie rynku...
    bo skoro nie widać różnicy to po co mama Kazia ma przepłacać?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Kolego Kolaj a najczesciej to wyglada tak ze dany ,,fotograf" ma obstawiona daną szkole,najczesciej po znajomosci,i co roku zbiera tam żniwa bo zawsze bedzie okazja do zdjec,tu jakas nowa klasa,tu jakieś ślubowanie,dyskoteka karnawałowa...w podstawówkach jest tego pełno...
    Tak samo obstawiane są niektóre kościoły ...
    No, i jakie widzisz rozwiązanie? Jak to Twoim zdanie powinno być rozwiązane, żeby wszyscy byli zadowoleni?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Tak więc po za moim osobistym zadowoleniem nie sądzę żeby wiele osób doceniło moje zaangażowanie w te zdjęcia. Na pewno nie bardziej niż gnioty konkurencyjne z poprzedniego roku gdzie rodzice dostali zadjęcia dzieci powycinane z koscielnych ławek i wklejone w jakaś tandetną ramke z jezusem. Szkoda słów:-?
    Święte słowa,nic dodać nic ująć.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Nie ma na to rady raczej,tzn jest jedna że klient przejrzy na oczy i zobaczy że to co proponuje taki ,,fotograf" to badziewie za nie małe pieniądze,ale wątpie bo zawsze znajdzie się ktoś kto się nawinie i zamówi taką usługe...tym bardziej że takich fotoziutków jest kupe,wystarczy na allegro zerknąć... na którym w 95% ogłoszeń ci którzy się tam reklamują nie mają nawet założonej działalności....trzeba ich posprzedawać do US to im się odechce heh

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów