Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Czy opłaca się kupić?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Czy opłaca się kupić?

Nie wiem czy to dobre miejsce na taki temat. Ale muszę szybko podjąć decyzję
    Czy to będzie okazją dać za ten sprzęt 1700zł??

http://allegro.pl/aparat-canon-40d-o...276583192.html

Obawiam się, że to o jakies 100-200zł za dużo może być. Jeszcze do tego dochodzi fakt, że za 500zł więcej można już mieć 50d w niezłym stanie
    Co o tym myślicie? Liczę na błyskawiczne porady

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ale tu masz aparat w dobrym stanie wizualnym z małym przebiegiem i szkłem,byle jakim no ale zawsze cos a 50d kupisz za niewiele wiecej ale napewno z sporo wiekszym przebiegiem
    EOS + L i kupa gratów ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A jeśli do takiego czegoś porównać?? Cieżko tą matówkę zmienić?? Od razu na klinową bym zmienił, bo mam w planach kilka obiektywów m42

http://allegro.pl/canon-50d-foto-i1263896381.html

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

A masz info w jaki sposób została porysowana? i czy to tylko matówka?
    Ja juz widziałem akcje typu gość w autobusie zdjemuje szkło i dłubie paluchami w komorze więc warto przemyśleć zakup używki 10 razy bo potem można żałować mocno bo zapewnienia że nigdy nie upadł,że zawsze używany z jednym szkłem które nie było zdjemowane mozna sobie w ...... wsadzić

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mieszkam blisko Wawy, więc z naprawą nie będzie problemu i czyszczeniem komory. Mógłbym żałować jak aparat nie robiłby zdjęć w ogole po zakupie. Ten jak zapewnia sprzedawca robi zdjecia. I nawet nie trzeba matówki zmieniać.
    Jeszcze jedna oferta wchodzi w grę ale mam tylko 50min na zastanowienie;/ Chyba warto zaplacic 500zl mniej za 30tys. klapnieć.
    http://allegro.pl/canon-eos-50d-body...266147504.html
    Jednak cały czas tak jak sam pisałeś najbardziej przekonuje mnie pierwsza oferta. To 40d ma dopiero rok i 17tys zdjec. Nie spotkalem sie z tak zachowanym body na allegro. Tylko nie wiem czy te 1700zl to nie za duzo...

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja wolał bym mimo to tego 40d,wygląda pewniej...a różnic wielkich między tymi dwoma puchami nie ma,chyba że zależy ci na ciut lepszym wyświetlaczu jaki ma 50d

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

....hmmmm
    Powiedzcie mi proszę jak można porysować matówkę w takim sprzęcie? wkrętakiem? gwożdziem?Nie bardzo wiem...
    50 nowszy model.40 bardziej sprawdzona..Nie dawno za 1 tys więcej można było nabyć 60D,która podobno jest gorszej budowy niż te dwie.Jakiś brak logiki u Canona?
    Oddaj dwa serwisowi do oceny i weż ten w lepszej kondycji.W sumie 3 stówki więcej opłaca sie dać za nowszy model.Tylko żeby ten nowszy nie okazał sie gorszy...grzebany czy wymęczony.A taka cena za 40D to już prawie norma,więc nie myslę, że to jakaś wyjątkowa okazja.Choć oferta zachęca szkłem,a nie mówisz czy masz jakies własne szkła.
    Poza tym czy to ma byc jedyne body czy zapas?
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W tym problem, że chcę mało wydać na body by zaoszczędzić na szkła;/ Mam tylko Yashicke 50mm 1,7f i nic po za tym. Mam zamiar kupic jeszcze cos szerokiego i 85mm do portretów na wszystko mogę przeznaczyć ok.3500zl. I wiadomo - im mniej na body tym lepsze szkiełka będę mógł sobie zafundować
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I to nie jest różnica tylko 300zł bo jeszcze naprawe trzeba doliczyc do tego;/
    Ostatnio edytowane przez qg1988 ; 16-10-2010 o 15:00 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    ....hmmmm
    Powiedzcie mi proszę jak można porysować matówkę w takim sprzęcie? wkrętakiem? gwożdziem?Nie bardzo wiem...
    już Ci mówię... nawet podczas jej wymiany - zwykła (moja) ludzka nieostrożność sprawiła, że podczas wyjmowania matówki ze starego 40D wyślizgnęła się i przetarła przez metalowy zatrzask, który blokuje jej ramę. rysa nie wielka, ale widoczna... więc nie musisz wkładać tam rolki papieru ściernego, żeby takie coś się stało... nie popełnia błędu ten, co.. itd.

co do cen wymiany matówki zwłaszcza w serwisie to kolesia troszke poniosło
    http://www.cyfrowe.pl/szukaj.php?tek...wka+50d&plik=1
    sama cena matówki to ok. a często ponad 100zł

moim zdaniem lepiej brać tego 40D, chociaż ja zmieniłem na 50D - ze względu na wyświetlacz i "bo nowszy". bierz 40D, dokup jakiś dobry słoik i gra gitara.

#
    Cytat Zamieszczone przez qg1988 Zobacz posta
    W tym problem, że chcę mało wydać na body by zaoszczędzić na szkła;/ Mam tylko Yashicke 50mm 1,7f i nic po za tym. Mam zamiar kupic jeszcze cos szerokiego i 85mm do portretów na wszystko mogę przeznaczyć ok.3500zl. I wiadomo - im mniej na body tym lepsze szkiełka będę mógł sobie zafundować
    I to nie jest różnica tylko 300zł bo jeszcze naprawe trzeba doliczyc do tego;/
    to tym bardziej 40D i np. Tamrona 17-50/2.8VC i wystarczy. chociaż jak na początek wystarczy 18-55 i no 85mm.

#
    Ostatnio edytowane przez pawciolbn ; 16-10-2010 o 15:05 Powód: Automerged Doublepost
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cały czas bardziej przekonuje mnie 40d ze względu na niewielkie różnice i niższą cenę. Chodzi bardziej o to, czy 1700zł płacic i zamykać aukcję?? Czy może ponegocjować na 1600zł mając konkretny powód. Moja pierwsza propozycja to 1600zł. Sprzedawca zarządał 1900zl. Jak napisalem, ze poczekam do konca aukcji, zszedł na te 1700zl. I nie wiem czy jest mozliwe ze ta aukcja dojdzie do 1700zl czy mzoe skoncyz sie juz nawet na 1400zl. Jesli taka jets mozliwosc to wolalbym poczekac.

Chodzi głownie o to czy nie przeplace A ten obiektyw to i tak dodatek. Planuję lepsze kupić
    Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    to tym bardziej 40D i np. Tamrona 17-50/2.8VC i wystarczy. chociaż jak na początek wystarczy 18-55 i no 85mm.

Ale ja nie jestem początkującym:P Bawiłem się już 3 lata jedna z najstarszych lustrzanek canona d30 i jestem dumny, ze moglem uczyc sie na tym aparacie.
    Zostawiłem go sobie na zapas
    Ostatnio edytowane przez qg1988 ; 16-10-2010 o 15:15 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów