Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: canon 50mm f/1.8 - FF

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Front focus, wyraźny i uciążliwy.

Sprawdź inny model obiektywu, jeżeli będzie to jakiś ciemny rozstaw szerzej bateryjki. Niestety, jest możliwość, że Twój aparat nie wyostrzy z żadnym jasnym obiektywem, przerabiałem to, jak i to że serwis Canona będzie twierdził że to taki ficzer, nie bug.

Wg mojej wiedzy 50/1.8 i inne nie-USM-owe obiektywy nie są regulowalne softwarowo. Jedyną regulacją jest tu regulacja mechaniczna. Radziłbym wysłać do serwisu i liczyć na zamianę szkła.

Przed wysłaniem zaklej LCD aparatu folią ochronną.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Nie lepiej odesłać do sklepu? Jeszcze nie minęło 10 dni od zakupu. Potem mógłbym poszukać gdzieś w okolicy, w stacjonarnym sklepie i przed zakupem sprawdzić czy też ma taką przypadłość. Pytam, ponieważ pierwszy raz mam tego typu problem i nie wiem co jest bardziej opłacalne.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez halik Zobacz posta
    Nie lepiej odesłać do sklepu? Jeszcze nie minęło 10 dni od zakupu. Potem mógłbym poszukać gdzieś w okolicy, w stacjonarnym sklepie i przed zakupem sprawdzić czy też ma taką przypadłość. Pytam, ponieważ pierwszy raz mam tego typu problem i nie wiem co jest bardziej opłacalne.
    Jeżeli będą mili, to oczywiście, spróbuj wymienić przez sklep, to najlepsza opcja. Weź wszystko, aparat też na wszelki wypadek.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

odeślij, a uciążliwych userów dodaj do listy "ignoruj"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Masz tydzień na zwrot towaru w stanie nienaruszonym, nie noszącym jakiekolwiek ślady użytkowania. W związku z tym możesz iść do sklepu i poprosić o wymianę na nowe szkło i nie powinni robić żadnego problemu. Jeśli powyżej siedmiu dni to musisz niestety uzbroić się w cierpliwość i złożyć reklamacje na warunkach określonych w gwarancji. Współczuje Ci bo masz szkiełko i nawet nie możesz się z nim zmierzyć.
    coś tam jest

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

ndrozdowski, nie pisz bzdur. Ma 10 dni a nie tydzień.
    A jeśli minęło 10 dni to nie bawić się w naprawy gwarancyjne a żądać wymiany na nowy z tytułu niezgodności z umową.

Jak ja uwielbiam takich znawców od siedmiu boleści...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie życzę sobie takich uwag pod moim adresem. Pomyliłem się, fakt - 10 dni zgodnie z ustawą jeśli towar nie nosi śladów użytkowania i jest w stanie nienaruszonym. Natomiast po 10 dniach obowiązuje normalna reklamacja i nie pisz bzdur o jakichś żądaniach bo żaden sklep nie uzna roszczeń jeśli może przyjąć towar na gwarancje.

Jak ja lubię takich znawców od siedmiu boleści...
    coś tam jest

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Gratuluję podejścia.

Gwarancja ma charakter fakultatywny i jest dobrowolnym zobowiązaniem producenta/importera.
    Poczytaj sobie Ustawę o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.
    Jeśli nie zrozumiesz - przeczytaj jeszcze raz. I tak do skutku. Może czegoś się nauczysz.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://www.mg.gov.pl/NR/rdonlyres/02...c_tekst_je.pdf

Ciesze się, że znasz wstęp. Cieszę się, że nie masz pojęcia co jest w ustawie. Link powyżej abyś się zapoznał wielokrotnie z ustawą, a potem poszedł trollować do innego wątku. Ustawa mówi o tym, że sprzedawca ma obowiązek zapewnić NAPRAWĘ lub wymianę.
    Ale poczytaj, ponapinaj się jeszcze trochę. Dodaj piany z pyska dla ubarwienia dyskusji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oczywiście dalsze trollowanie z twojej strony nie ma sensu bo jest na szczęście ingore list.
    Ostatnio edytowane przez ndrozdowski ; 15-10-2010 o 23:49 Powód: Automerged Doublepost
    coś tam jest

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tekst znam bardzo dobrze, bo bardzo często stosuję go w praktyce.

Konsument może żądać naprawy lub wymiany. To on decyduje, a nie sprzedawca.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mam nadzieję, że koledzy mają więcej oleju w głowie i znają swoje prawa.
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 15-10-2010 o 23:51 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów